Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rijdt met nieuw Red Bull-contract oud record Schumacher aan flarden

Het huidige Red Bull-contract van Max Verstappen liep nog niet eens af, maar toch tekende hij al voor nog eens vijf jaar bij. Dat heeft een dik vet record tot gevolg, een record dat in handen was van Michael Schumacher.

Max Verstappen houdt van Red Bull en Red Bull houdt van Max Verstappen. Zoveel bleek wel toen Red Bull een contractverlenging voor vijf jaar bekendmaakte. Het maakt dat de Nederlandse wereldkampioen tot en met 2028 voor Red Bull blijft rijden.

Aan het einde van zijn laatste contractjaar heeft hij er dertien seizoenen voor de Oostenrijkse brigade op zitten, veertien als je het jaar bij Toro Rosso meerekent. Een dergelijke lange samenwerking is in de Formule 1 nog nooit vertoond. Het huidige record staat op naam van Michael Schumacher, die tussen 1996 en 2006 elf seizoenen uit kwam voor Ferrari.

Hamilton kán een sta-in-de-weg worden

Het mag duidelijk zijn dat in het lijstje met de meeste races voor één team Max Verstappen al helemaal flink huis gaat houden. Ook daar staat Schumacher op één, maar dat record reed hij bij elkaar in een tijd er zo'n 16 à 17 Grands Prix per jaar werden verreden en niet 23 zoals op dit moment het geval is. Uitgaande van 23 races op jaarbasis komt Verstappen uit op 279 GP's voor Red Bull.

Red Bull geeft met het contract een duidelijk signaal af, net als Verstappen zelf overigens, zo legde teambaas Christian uit toen hij toelichtte waarom men zó lang met Verstappen door wil gaan.

Overigens kan in theorie Lewis Hamilton een stokje steken voor het record van Verstappen door tot en met 2025 voor Mercedes te blijven rijden. Ook hij heeft er dan dertien seizoenen opzitten voor één team, maar daarvoor moet hij zijn huidige contract, aflopend eind 2023, met nóg eens twee jaar verlengen. Dat lijkt niet waarschijnlijk.

Coureurs met meeste seizoenen voor één Formule 1-team

Coureur Team en jaren Aantal Grands Prix
Michael Schumacher Ferrari (1996 - 2006) 181
Lewis Hamilton Mercedes (2013-2021) 178
Kimi Raikkonen Ferrari (2007-2009/2014-2018) 152
David Coulthard McLaren (1996-2004) 150
Felipe Massa Ferrari (2006-2013) 140

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Al het nieuws over de contractverlenging van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"