Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen rijdt officieus baanrecord in derde vrije training GP Mexico

Max Verstappen heeft er drie uit drie van gemaakt in Mexico. De 21-jarige Nederlander bleek ook tijdens de derde vrije training op het Autódromo Hermanos Rodríguez het rapste. Het duurde lang voor de derde oefensessie op gang kwam, omdat de training begon met een natte baan.

Waar het Mexicaanse Grand Prix-weekend op vrijdag begon onder droge, warme omstandigheden, daar moesten de Formule 1-coureurs zich op de zaterdagochtend behoorlijk aanpassen. In de nacht had het namelijk geregend. Een aantal rijders waagden zich in de openingsfase van de training aan het rijden van een rondje, maar meer dan één installatieronde zat er voor velen niet in. Tot aan het halverwegepunt was het zelfs ronduit saai: niemand wilde als eerste naar buiten, om als ‘schoonmaker’ te fungeren voor de rest. Uiteindelijk doorbrak Fernando Alonso de stilte. De Spaanse McLaren-coureur reed naar buiten op hypersofts en liet via de boardradio weten dat het circuit goed genoeg was om met droogweerbanden aan te vallen. Dit was het startschot voor eenieder: binnen een tiental minuten reed vrijwel iedereen op het circuit. Logischerwijs kwam er toen eindelijk een beetje schot in de zaak: de rapste rondetijd ging snel omlaag, de ene coureur wist net iets harder door de bochten te gaan dan de andere. Een droge lijn werd langzamerhand zichtbaar. Max Verstappen besloot wederom als snelste, de Nederlander reed een 1.16.284 en verbeterde daarmee het officieuze baanrecord.

Kort achter de Red Bull-rijder eindigde Lewis Hamilton op de tweede plaats, de Brit moest vijfentwintig honderdsten toegeven. Daarmee kwam de Mercedes een stuk dichterbij dan dat op vrijdag het geval was geweest. Sebastian Vettel moest het met P3 stellen, op drie tienden van Verstappen. Daniel Ricciardo werd op meer dan een halve tel vierde, Kimi Raikkonen en Charles Leclerc sloten af op P5 en P6. Uiteindelijk bleef Kevin Magnussen als enige rijder in de garage staan. De 26-jarige Deen zag dat er druk gesleuteld werd aan zijn Haas en kon daarom niet naar buiten komen. Zichtbaar teleurgesteld moest Magnussen de handdoek in de ring werpen, uiteindelijk bleek dat zijn intercooler vervangen moest worden. Problemen waren er ook voor Valtteri Bottas. De Finse waterdrager van Lewis Hamilton viel met een kwartiertje op de klok stil vanwege een hydraulisch probleem, eenzelfde ongemak als waar Max Verstappen tijdens de tweede vrije training mee te kampen had. Bottas moest zijn Mercedes parkeren in het stadiongedeelte en kwam uiteindelijk niet verder dan de negentiende tijd. De actie vervolgt met de kwalificatie, deze begint zaterdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China