Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen schrijft geschiedenis en treedt in voetsporen van Lionel Messi

Max Verstappen is in de prijzen gevallen. Hij is de Laureus sportman van het jaar 2022, vanwege zijn prestaties in 2021. Hij treedt daarmee in de voetsporen van enkele sportlegendes.

Verstappen win Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht Ā© Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft zijn hoeveelheid prijzen deze zondag verdubbeld. Niet alleen won hij de GP van Emilia-Romagna, ook won hij de wereld sportman van het jaar award van Laureus voor zijn prestaties in 2021.

Hij volgt Lewis Hamilton en Lionel Messi op, die de prijs vorig jaar samen wonnen. De wereldkampioen Formule 1 staat nu in een illuster rijtje met namen als Roger Federer, Usain Bolt, Sebastian Vettel, Rafael Nadal, Tiger Woods en Michael Schumacher.

Hij is de eerste Nederlander die de prijs heeft gewonnen en rekende dit jaar af met grote namen als Novak Djokovic (tennis), Eliud Kipchoge (atletiek), Robert Lewandowski (voetbal) en Tom Brady (American Football).

Verstappen trots

Verstappen reageert trots op zijn winst, maar bedankt vooral de mensen om hem heen. "Bedankt voor het stemmen iedereen van de Laureus Academy. Het draait niet alleen om mij, maar om het hele team achter me, die werken aan twee auto's en moeten presteren. Zij hebben me de kans gegeven deze award te winnen."

"Het was een speciaal jaar voor mij, maar ook was het heel hectisch. Ook wil ik mijn vader bedanken, want zonder hem zou ik hier niet staan. Tot deze dag waardeer ik elk moment dat we samen kunnen delen in dit succesverhaal. Hopelijk volgen er nog meer", aldus de Formule 1-kampioen.

35 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is Ć©Ć©n van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull