Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Verstappen slaat gat in door crash onderbroken training, Bearman maakt indruk

Max Verstappen gaat als snelste F1-coureur van het weekend richting de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij maakte indruk, maar was niet de enige. Oliver Bearman deed als debutant solide zaken.

Verstappen Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Natuurlijk waren vanaf de eerste minuten de meeste ogen gericht op de verrichtingen van Oliver Bearman. Hij verkent de auto op medium banden en geeft meteen toch best aardig gas. Na een kwartier zit hij nog maar anderhalve seconde achter de snelste ronde van Fernando Alonso op de donderdag.

Charles Leclerc plaatst die prestatie wat meer in perspectief als hij op dezelfde compound een volle seconde sneller gaat. Sneller gaat ook Max Verstappen, maar dan wel op de zachte banden. In zijn tweede vliegende ronde pakt hij nog eens vier tienden op zijn eigen tijd, waardoor het gat is geslagen. Wel geeft hij aan iets geraakt te hebben rond het rechtervoorwiel, mogelijk een plastic flesje.

Schade rijdt sowieso ook Logan Sargeant, maar dan aan de ophanging van zijn Williams, nadat hij één van de snelle knikken aan de binnenkant te scherp aansnijdt. In de categorie 'schade' spant Guanyu Zhou toch wel de kroon als hij zijn Stake F1 hard in de Tec Pro-muur parkeert. Hij stapt ongedeerd uit, maar de auto is flink gehavend.

Uitslag Derde vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een kwartier op de klokken en de tijd die de baanmarshals nodig hebben om de baan te repareren, wordt de sessie voor nog slechts vijf minuten hervat.

Bearman komt zodoende toch nog toe aan een waardevolle kwalificatiesimulatie. Hij gaat op enig moment wijd in een ronde die hij in de kwalificatie kwijt zou zijn geraakt, maar hij gaat er wel mee naar een top tien-klassering.

Max Verstappen zit fors onder zijn eigen snelste tijd, maar speelt alles weer kwijt in de laatste sector. Desondanks prijkt P1 achter zijn naam op weg naar de kwalificatie later vandaag.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China