Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen uit zijn frustraties: "Kunnen nog lange wedstrijden worden"

Het gaat niet goed bij Red Bull, maar zelfs 'koele kikker' Max Verstappen begint zich nu aardig zorgen te maken over de gevolgen van het gebrek aan performance. McLaren komt immers dichterbij en dat kan mogelijk nog gevaarlijk zijn voor de strijd om de twee wereldtitels.

Verstappen race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull Racing en Max Verstappen komen de afgelopen weken aardig wat pace tekort ten opzichte van de concurrentie. Na het weekend in Hongarije, waar de Oostenrijkse renstal haar meerdere moest erkennen in McLaren, luidt de Nederlander voor de zoveelste keer de noodklok. Er moet meer performance uit de auto worden gehaald als Red Bull de strijd met de concurrentie voort wil zetten, weet ook Verstappen.

Toch begint de Nederlander, die voorheen eigenlijk amper wakker lag om dit soort dingen, zich nu ook zorgen te maken om de gevolgen op de lange termijn. Hij legt uit hoe dat komt tegenover onder meer RacingNews365. "Het is natuurlijk al even zo dat McLaren dichterbij komt in het constructeurskampioenschap. In het begin werden ze natuurlijk nog tweede en derde en had ik nog een voorsprong, maar nu kunnen ze ook echt races winnen en worden ze eerder eerste en tweede of eerste en derde. Op een gegeven moment is het dan niet vol te houden, maar we doen ons best."

Ook het rijderskampioenschap houdt hem regelmatig bezig, al is dat niet positief volgens Verstappen. "Ik loop dan wel uit, maar dat is op een gegeven moment ook voorbij. Iedereen leert van zijn fouten, dus ik ben daar echt wel mee bezig. Ik kan nu wel terug naar het motorhome gaan, om daar met mijn voeten op de tafel achterover te gaan leunen en het allemaal prima te vinden, maar ik ben hartstikke gefrustreerd en ik ben echt niet blij met hoe het allemaal gaat. Ik weet natuurlijk ook dat de komende races nog hele lange wedstrijden kunnen worden." 

"Ik kijk er dus wel echt naar uit om op vakantie te gaan, maar aan de andere kant kijk ik er ook naar uit om het beter voor elkaar te krijgen met de auto. Ik kan daar alleen niet echt bij helpen, want in dat opzicht ben ik afhankelijk van de mensen om me heen. Ik weet wel dat zij er alles aan doen om alles te verbeteren, maar we moeten gewoon nog meer vinden."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot