Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt oordeel over zijn testdagen: "Ik ben zeer positief gestemd"

De testdagen zijn voorbij voor Max Verstappen. Hij blikt met een grote glimlach op het gezicht terug op zijn anderhalve testdag.

De hele donderdag en op de vrijdagmiddag mocht Max Verstappen zijn nieuwe Red Bull RB19 aan de tand voelen. Dat deed hij met succes, want hij reed in totaal 204 ronden. Op donderdag reed hij er 157 en op vrijdag reed hij er relatief gezien een heel stuk minder tijdens zijn halve testdag: 47.

Door problemen stond hij enige tijd stil, maar na afloop is Verstappen dat alweer vergeten. Hij is louter positief over het verloop van de testdagen, zo laat de Red Bull-coureur opgetogen weten. "De testdagen verliepen tot dusverre goed. Zeker op donderdag, toen we veel ronden hebben gereden en veel uit hebben kunnen proberen."

Uitslag Dag 2 - Wintertest Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Details

Daardoor kon Red Bull zich op vrijdag zelfs al op de details richten en waren de problemen voor Verstappen dus geen grote ramp. "Op vrijdag hebben we ons gericht op de details en hebben we kleine stappen gemaakt. De auto reageert erg goed op alles wat we veranderden. We hebben ook weer veel geleerd, voor komend weekend maar ook voor de races daarna. Ik ben erg tevreden."

Max vervolgt: "Het is geweldig om te zien hoe de auto tot stand is gekomen. Vanaf de eerste meters verliep alles soepel. De credits daarvoor gaan naar iedereen op de fabriek van Oracle Red Bull Racing, die de hele winter hard gewerkt hebben, al vanaf vorig jaar."

"Elke keer dat ik in de auto reed, voelde ik me comfortabel en we konden er meteen voor gaan. Dat is volgens mij ook belangrijk. Voor mij zijn het positieve testdagen geweest. Het is afwachten hoe snel we hier volgende week tijdens de Grand Prix zullen zijn, maar ik ben positief gestemd", aldus de tweevoudig F1-kampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden