Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Problemen smet op testdag razendsnelle Verstappen, De Vries in de top

De tweede testdag was er voor Max Verstappen een met twee gezichten. Was hij snel? Ja! Was hij productief? Niet bepaald. We nemen je mee door de tweede testdag in Bahrein, waar Nyck de Vries in positieve zin opviel.

Het Formule 1-seizoen is in volle gang! Op vrijdag stond in Bahrein de tweede van in totaal drie testdagen op het programma. Daar waar Max Verstappen op donderdag nog de hele dag voor zijn rekening nam in de RB19, met in totaal 157 ronden, zo kreeg hij op vrijdag alleen de middag. Die verliep niet heel soepel, maar wel was de Nederlander erg snel.

In de ochtend was het eerst de beurt aan Sergio Perez, die geen noemenswaardige problemen kende met zijn Red Bull-bolide. Hij kon een mooi aantal van 76 ronden afwerken, op Yuki Tsunoda (85) na meer dan wie dan ook in de ochtend, waarmee hij de lijn van Verstappen op donderdag door wist te trekken naar de vrijdag.

Snel waren zijn ronden niet echt, want aan het einde van de vrijdagse rit staat de Mexicaan ver buiten de top tien. Dat kwam omdat hij zich vooral gefocuste op een racesimulatie en dus met een gevulde tank en op harde banden reed.

In de ochtend was wel Sainz snel, want hij reed vier tienden sneller dan Verstappen op donderdag was: 1.32,4. Mercedes koos met Lewis Hamilton in de ochtendsessie niet voor snelle ronden. De Brit had zijn handen vol aan de W14, want er leken wat balansproblemen te zijn.

Problemen voor snelle Verstappen, De Vries solide

In de middag moest Perez wieberen en mocht Verstappen het weer proberen. Het zou zijn laatste testsessie worden, want zijn Mexicaanse teamgenoot krijgt de hele zaterdag om te testen in de RB19. Daar waar Verstappen op donderdag nog ultraproductief was, zo viel dat vrijdagmiddag toch een beetje tegen. Aan het einde van de rit kwam hij niet verder dan 47 ronden. Dat kwam door een olielek, waardoor Red Bull een lange tijd stilstond in de pitbox.

Wel was Verstappen wederom razendsnel. Op de medium C3-banden was hij sneller dan wie dan ook, zelfs 0,8 sneller dan Sainz in de ochtend. De 1.31,610 was de snelste tijd van de dag, tot aan de laatste drie kwartier. Op de aller zachtste C5-banden dook Guanyu Zhou in zijn Alfa Romeo namelijk nipt onder de tijd van de Red Bull-coureur. Maar dat was dus wel op twee compounds zachter. Om Verstappen heen zien we Fernando Alonso (C3), Nyck de Vries (C4) en Nico Hulkenberg (C4). Sainz (C3) zijn tijd uit de ochtend bleef op de zesde plek staan.

Zijn naam passeerde al even de revue, maar ook De Vries had het er in de Bahreinse middag maar druk mee! Hij reed namelijk een prachtig aantal van 74 ronden, waarmee hij zich in de top nestelde van de coureurs die slechts een halve dag reden. In de buurt van zijn teamgenoot in de ochtend, die maar liefst 85 ronden reed, kwam hij niet. Wel was Nyck zeer snel, want hij reed op de C4-band dus naar de vierde tijd.

Check hieronder de snelste ronde van Verstappen. Artikel gaat daaronder verder.

Dag met gemengde gevoelens

Niet alleen Verstappen werd getroffen door problemen, ook Mercedes kende een teleurstellende (mid)dag. In de ochtend waren er geen grote problemen die tijd kostten, maar wel had men problemen met de balans van de wagen. In de middag zette dat door en tot overmaat van ramp moest Russell met nog anderhalf uur te gaan zijn Mercedes W14 stilzetten. De auto zagen we daarna niet meer terug.

Al met al een dag met meerdere gezichten voor de topteams. Red Bull was snel, maar in de middag toch niet 100% betrouwbaar, Ferrari liet geen snelheid zien, maar was in ieder geval wel betrouwbaar, en Mercedes was zowel niet snel als niet betrouwbaar! Nog een testdag te gaan en laat die eerste race dan maar komen!

Check hieronder de uitslag.

Uitslag Dag 2 - Wintertest Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen