Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verbaasd over Chelsea-plannen Hamilton: "Ik zou Ajax ook nooit kopen!"

Max Verstappen begrijpt niet helemaal waarom Lewis Hamilton een aandeel zou kopen in voetbalteam Chelsea, terwijl hij zelf groot fan is van Arsenal. Zelf denkt de PSV-fan er niet aan om ooit maar (een belang in) Ajax te kopen.

Verstappen Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend op Imola kwam naar buiten dat Lewis Hamilton samen met Serena Williams en een aantal andere investeerders mede-eigenaar wil worden van het voetbalteam Chelsea. De zevenvoudig wereldkampioen heeft naar verluidt zo'n 12 miljoen euro ingelegd. Max Verstappen begrijpt de actie van zijn conculega niet helemaal.

"Ik dacht dat hij een fan was van Arsenal", lacht hij tegenover PA News Agency. "Als je als Arsenal-fan achter (eigenaarschap van) Chelsea aan gaat, dan is dat best wel interessant." De Nederlander denkt er zelf niet aan om eenzelfde actie te doen. "Ik ben een PSV fan en ik zou Ajax nooit kopen!"

Hamilton kan maar klein percentage kopen

Hamilton koopt overigens niet het gehele eigenaarschap van Chelsea, dat honderden miljoenen waard moet zijn. In plaats daarvan koopt hij zichzelf in voor een klein percentage, iets wat Verstappen sowieso niet ziet zitten.

"Als ik een voetbalclub zou kopen, dan wil ik in ieder geval de volledige eigenaar zijn. Zo kan ik zelf de keuzes maken en niet alleen maar een klein percentage in handen hebben."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

38 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022