Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbaasd over opmars Norris: "Dat zou ik niet kunnen!"

Lando Norris wist in Miami vriend en vijand te verrassen door zijn eerste overwinning van zijn carrière te pakken. Max Verstappen was te druk in de weer en zag de Brit daardoor niet aankomen, maar na zijn pitstop werd hij snel met de neus op de feiten gedrukt.

Verstappen Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Miami werd al snel een weekend om nooit te vergeten voor Lando Norris. Hij sleepte op het Miami International Autodrome de eerste overwinning van zijn carrière binnen en dat zorgde voor het nodige enthousiasme binnen de Formule 1-wereld. Aan de andere kant bleef de nog altijd ijzersterke Max Verstappen weer achter zonder overwinning nadat Carlos Sainz hem in Australië al versloeg. De Nederlander is dus te verslaan, maar hij maakt daar zelf verder geen geheim van.

Tegenover onder meer RacingNews365 benadrukt Verstappen dat hij Norris in eerste instantie niet aan zag komen. "Nou ja, ik had het in het begin niet eens door omdat ik te druk bezig was met Oscar Piastri en de Ferrari's achter me. Maar toen ik een pitstop maakte hoorde ik ineens wat voor pace hij had en dat ook nog eens op gebruikte mediums. Toen dacht ik al dat dat eigenlijk echt krankzinnig goed is, want ik zou dat op dat moment niet kunnen!"

De Nederlander blijft dus realistisch, wetende dat hij het ongetwijfeld moeilijk zou hebben als Norris hem op de hielen zou zitten. "Zelfs als er geen safety car was weet ik dat hij, op die verse banden, toch wel in de buurt zou komen en dat ik echt hard zou moeten pushen om hem achter me te houden. Maar die safety car kwam uiteindelijk toch en dat hoort allemaal bij het racen."

De drievoudig wereldkampioen weet als geen ander dat geluk in de meeste gevallen ontzettend waardevol is. In de Formule 1 is dat niet anders, maar volgens Verstappen hoort dat er dus allemaal bij. "Soms werkt het in je voordeel, maar soms ook niet. Zelfs met die safety car hadden wij ook de mogelijkheid om nog te winnen, maar we waren overduidelijk niet snel genoeg na die safety car. Toen ik me dat realiseerde wist ik eigenlijk wel dat de tweede plek het maximaal haalbare zou zijn en probeerde ik vooral zonder kleerscheuren de eindstreep te halen."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez