Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart bijzondere reactie op pitstopprobleem: "Was écht van streek"

Max Verstappen kreeg tijdens de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten te maken met een totaal mislukte pitstop. Hij reageerde in eerste instantie weinig begripvol. Waar kwam dat vandaan?

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen hield zich direct na de pitstop waarin de wheelgun dienst weigerde niet in over de boardradio. Vol cynisme leek hij zijn team iets te verwijten: "Prachtig", zo liet hij horen. "F*cking prachtig."

Als hem geantwoord wordt dat ze samen winnen en verliezen en de race nog lang is, reageert hij met: "Dat hoef je mij niet te vertellen, hoor."

Na afloop van de race geeft Verstappen echter toe dat hij echt ontdaan was door die pitstop: "Er gingen een hoop scheldwoorden door mijn hoofd", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365. "Ik was echt even ontdaan. Maar zodra je de pit limiter uitzet, moet je je weer focussen en er voor gaan. Maar dat werd me niet makkelijk gemaakt."

Verstappen looft COTA

De inhaalrace slaagde gelukkig voor hem: "Dit is een geweldig circuit om op te racen. Het is niet zoals sommige andere banen waar je race na een dergelijk incident gewoon voorbij is. Dit is een écht circuit waar je daadwerkelijk kan inhalen."

Na de race verwijt hij zijn team sowieso niks meer en is hij juist vol lof: "Ik ben verdrietig (vanwege het overlijden van Dietrich Mateschitz, red.), maar ik ben ook trots op het hele team en op de manier waarop ze gewerkt hebben dit weekend."

"Natuurlijk niet zo op die pitstop, maar dat was te wijten aan een defecte wheelgun en helaas kan dit soort dingen nu eenmaal gebeuren."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"