Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart bijzondere reactie op pitstopprobleem: "Was écht van streek"

Max Verstappen kreeg tijdens de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten te maken met een totaal mislukte pitstop. Hij reageerde in eerste instantie weinig begripvol. Waar kwam dat vandaan?

Max Verstappen hield zich direct na de pitstop waarin de wheelgun dienst weigerde niet in over de boardradio. Vol cynisme leek hij zijn team iets te verwijten: "Prachtig", zo liet hij horen. "F*cking prachtig." Als hem geantwoord wordt dat ze samen winnen en verliezen en de race nog lang is, reageert hij met: "Dat hoef je mij niet te vertellen, hoor." Na afloop van de race geeft Verstappen echter toe dat hij echt ontdaan was door die pitstop: "Er gingen een hoop scheldwoorden door mijn hoofd", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365 . "Ik was echt even ontdaan. Maar zodra je de pit limiter uitzet, moet je je weer focussen en er voor gaan. Maar dat werd me niet makkelijk gemaakt."

Verstappen looft COTA

De inhaalrace slaagde gelukkig voor hem: "Dit is een geweldig circuit om op te racen. Het is niet zoals sommige andere banen waar je race na een dergelijk incident gewoon voorbij is. Dit is een écht circuit waar je daadwerkelijk kan inhalen." Na de race verwijt hij zijn team sowieso niks meer en is hij juist vol lof: "Ik ben verdrietig (vanwege het overlijden van Dietrich Mateschitz, red.), maar ik ben ook trots op het hele team en op de manier waarop ze gewerkt hebben dit weekend." "Natuurlijk niet zo op die pitstop, maar dat was te wijten aan een defecte wheelgun en helaas kan dit soort dingen nu eenmaal gebeuren."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"