Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart plaagstootjes aan adres Red Bull-engineer: "Daar geniet ik van"

Max Verstappen en zijn engineer Gianpiero Lambiase zijn tijdens de races en andere Formule 1-sessies regelmatig al discussiërend te horen, maar toch is de relatie tussen de twee meer dan prima. De Nederlander legt uit waarom het duo in Spa weer aan het kibbelen was.

Zowel op de vrijdag als de zondag hoorden we verschillende discussies tussen Max Verstappen en zijn engineer Gianpiero Lambiase. Laatstgenoemde wilde tijdens de race bijvoorbeeld dat Verstappen 'zijn koppie gebruikte' en wat minder snel zou gaan, om er zo voor te zorgen dat de banden er niet te snel aan gingen.

Verstappen, die een zeer comfortabele voorsprong had, antwoordde op bijdehante wijze. "We kunnen ook pushen en nog een extra pitstop maken." Achteraf wordt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de discussies met zijn engineer. Was hij hem alleen maar aan het plagen?

"Het was ongeveer 50-50", glundert Verstappen. "Ik weet dat het team niet nog een pitstop wil maken, maar toch wil ik dat balletje opgooien, zodat ze daar misschien wat nerveus van worden. Dan geniet ik van de reactie 'nee, nee, dat gaan we deze race niet doen'. En dat is ook prima. We kennen elkaar heel goed en we hebben een goede relatie."

Dat zou niet ideaal zijn

Als Lambiase ooit weg gaat, dan heeft Verstappen een probleem. De twee zijn als twee handen op een buik. Volgens de tweevoudig kampioen is het van groot belang dat de relatie met je engineers goed is, maar hij benadrukt ook dat dat iets is wat zich na verloop van tijd ontwikkelt.

"Het is heel belangrijk, de relatie die je hebt met je race-engineer. Ik vind dat een belangrijk onderdeel van je performance. Niet alleen de relatie met je race-engineer, maar de relatie met iedereen die dicht bij je staat. Je performance engineer, dat soort mensen."

"Natuurlijk bouw je door de jaren heen een betere relatie op en leer je elkaar veel beter kennen. Als hij weg zou gaan, dan zou dat absoluut niet ideaal zijn", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola