Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2019

Verstappen verliest terrein in tweede training GP Abu Dhabi

Max Verstappen wist zichzelf niet in de top te handhaven tijdens de tweede trainingssessie in Abu Dhabi. Op zijn medium band was de Red Bull-coureur razendsnel, maar mindere run op de zachte band bracht hem slechts de vijfde positie.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij het invallen van de duisternis ging de tweede training op het Yas Marina Circuit van start. Max Verstappen wist in de openingsfase van de training de snelste tijd te noteren. Hij gebruikte daarvoor de medium band en was een tiende sneller dan Valtteri Bottas die eveneens het gele rubber gebruikte.

Na een half uur was het Charles Leclerc die op de zachte band onderweg ging, in een poging om de snelste tijd van Verstappen aan diggelen te rijden. Zijn poging strandde echter na een touché in bocht 19, dezelfde bocht waar teamgenoot Sebastian Vettel zijn Ferrari eerder op de dag parkeerde.

Halverwege de sessie gingen alle coureurs naar buiten op de zachte band, waardoor de snelste tijd van Verstappen geen stand hield. Bottas dook bijna een volle seconde onder de tijd van de Red Bull-coureur. Leclerc en Vettel meldden zich namens Ferrari ook vooraan, maar de rode brigade was razendsnel op de rechte stukken in sector 1 en 2, maar verloor veel tijd in de laatste sector.

Uitslag Tweede vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wist zijn snelste tijd op de zachte band nauwelijks te verbeteren, in tegenstelling tot de concurrentie. Zijn run op het rode rubber was alles behalve vlekkeloos en verrassend genoeg wist de Red Bull-coureur zichzelf niet vooraan te melden. Hierdoor zakte hij zelfs terug naar de vijfde positie op een halve seconde van Bottas. Verstappen waagde zich niet meer aan een nieuwe, snelle run op de zachte band en sloot de sessie af als vijfde. Een klassering die niet het volledige potentieel van de Red Bull toont.

De slotfase van de tweede training stond in het teken van de long runs. Verstappen, Hamilton en Vettel kozen ervoor om te beginnen op de zachte band. Daarbij was het tempo van de Mercedes-coureur zeer indrukwekkend en was hij enkele tienden sneller dan Verstappen.

De training werd stilgelegd na een touché tussen Bottas en Romain Grosjean. De Mercedes-coureur dook in een gat dat er niet was en ramde in de zijkant van de Haas-coureur die schade opliep aan de vloer van zijn bolide. Snelle tijden werden er aan het einde van de training niet meer gereden, waardoor de Mercedes-coureurs de sessie als snelste afsloten voor de Ferrari's en de beide Red Bulls.

Krijgen we vuurwerk in de laatste Grand Prix van 2019? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel blikken vooruit in de RacingNews365-podcast.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Ziet Ferrari-komst Newey wel zitten