Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Verstappen vernedert dramatische Perez voor vijfde maal op rij

Voor de vijfde maal op rij wist Sergio Perez in de kwalificatie niet door te dringen tot Q3. Een bijzonder pijnlijk resultaat voor de Red Bull-coureur die teamgenoot Max Verstappen vijf maal op rij de pole zag pakken.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De druk op Sergio Perez neemt toe bij Red Bull. De ervaren coureur begon nog goed aan het F1-seizoen, wist twee races te winnen en hijgde soms ineens Max Verstappen in de nek. Perez droomde van een wereldtitel en sprak zelfs uit dat niet Verstappen maar hij het WK aan had moeten voeren.

Sinds de grootspraak van Perez is hij het spoor echter bijster. Juist tijdens de Grand Prix van Miami, waarin voor hem de gouden kans lag om de WK-leiding over te nemen van Verstappen, die door een probleem in de kwalificatie een eind naar achteren moest starten, moest Perez een directe linkse incasseren. Verstappen maakte zijn achterstand goed en passeerde Perez met speels gemak. Sindsdien is de Mexicaan gebroken en stelt hij met name op de zaterdagen bijzonder teleur.

Zo dramatisch is de reeks van Perez

Perez werd door velen omgedoopt tot 'Koning van de stratencircuits', na zijn prachtige resultaten in Saoedi-Arabië en Bakoe waar hij Verstappen versloeg. Het ging in Monaco direct mis in Q1, waar hij zijn RB19 in de eerste bocht in de vangrails knalde. De twintigste startpositie maakte hem direct kansloos op het kronkelige circuit waarop inhalen nagenoeg onmogelijk was.

In Spanje was het Perez die het wederom zelf deed. Het hele weekend was hij veel langzamer dan Verstappen en een uitstapje in de grindbak kwam hem duur te staan.

Het semi-stratencircuit Gilles Villeneuve in Canada zou Perez goed moeten liggen, maar wederom ging het mis. Ditmaal op een opdrogende baan, waarbij de Mexicaan te laat wisselde naar slicks en er in Q2 uitvloog.

De thuisrace van Red Bull was mogelijk wel de grootste deceptie voor Perez. Op de Red Bull Ring gaat het team al jaren zeer goed en ook dit jaar was Verstappen er een klasse apart. Juist voor het oog van de hele Red Bull-familie stelde Checo wederom teleur: diverse malen overschreed hij de track limits in de bochten 9 en/of 10, waardoor hij zijn snelste rondetijd(en) steeds in moest leveren. Met het schaamrood op de kaken liep Perez door de paddock.

Op Silverstone vergaat het Perez tot op heden ook moeizaam. Verstappen is een klasse apart en domineert het weekend. Wederom stelde Perez teleur in een kwalificatie onder lastige omstandigheden. Als eerste klokte hij in de slotfase van Q1 zijn rondetijd op een opdrogende baan, maar de rondetijd was zelf niet goed genoeg om bij de eerste vijftien te eindigen.

Helmut Marko liet na afloop al weten dat het beter moet en ook Verstappen was niet echt te spreken over de prestaties van Perez. Vijfmaal stond de Nederlander op pole, terwijl zijn teamgenoot in deze vijf races niet eenmaal vanuit de top 10 kon starten.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Wat nu voor Perez?

Kijken we naar de gemiddelde kwalificatiepositie van de Red Bull-coureurs over de afgelopen vijf races, dan zijn de cijfers zeer ontluisterend. Verstappen staat na vijf poles op rij logisch op een gemiddelde eerste positie. Perez moet het doen met een gemiddelde positie van 14,8.

Marko liet na afloop van de kwalificatie al weten dat het tijd is dat Perez zichzelf herpakt. De Red Bull-adviseur zei er veelzeggend bij dat er voor Red Bull momenteel geen betere coureur beschikbaar is. Wie Marko kent weet dat zijn geduld niet eindeloos is en ook teambaas Christian Horner liet recent de frustraties over het vormpeil van Perez al doorschemeren.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami