Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast door grote achterstand op Hamilton

Vier tienden, dat was het gat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen aan het einde van de kwalificatie in Qatar. Laatstgenoemde was hierdoor wel verrast.

Max Verstappen start de Grand Prix van Qatar vanaf de tweede positie. Een goed uitgangspunt voor de race, maar het gat met Lewis Hamilton stelt hem niet tevreden. "Toen ik over de streep kwam dacht ik dat ik best een goed rondje had gereden. Toen hoorde ik het gat en dat is best groot", erkent Verstappen.

Verstappen: "Niet makkelijkste weekend qua afstelling"

Voor het eerst in de F1-historie streek het circus neer op het Losail International Circuit in Qatar. Verstappen begon nog goed aan het weekend, maar zag Mercedes al snel het commando overnemen. "We hadden sowieso niet het makkelijkste weekend qua afstelling van de auto, maar het gat is wel wat te groot vind ik. We staan even goed nog tweede en er kan nog van alles gebeuren, maar als je zo'n groot gat hebt dan verwacht ik in de race ook niet heel veel", Aldus de Red Bull-coureur in gesprek met Ziggo Sport. Inhalen is lastig op de baan, waardoor de start cruciaal is. Verstappen heeft daar geen scenario's voor in zijn hoofd: "Ik denk daar niet teveel over na. Dat zien we vanzelf wel."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie