Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2019

Uitslag race Formule 1 GP Brazilië 2019

Max Verstappen heeft op imposante wijze de Grand Prix van Brazilië gewonnen. De Nederlander haalde tijdens een knotsgekke race tot twee maal toe Lewis Hamilton op prachtige wijze in en liet zien dat hij in zijn RB15 de snelste man van het weekend was.

Brazilie start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het venijn zat hem in Brazilië in de staart. En hoe. Na een falende Mercedes-motor van Valtteri Bottas kwam de safety car op de baan, waarna Verstappen wel om nieuw rubber ging en Hamilton niet. Verstappen haalde vervolgens op weergaloze de Brit in bij de herstart, waarna de Ferrari's met elkaar ruzie kregen. Het gevolg: twee Ferrari's zonder punten en een nieuwe verschijning van de safety car.

Daardoor kwam de overwinning van Verstappen aan het einde van de wedstrijd niet meer in gevaar. Albon werd in de voorlaatste ronde van de baan gekegeld door Hamilton, waardoor Gasly beslag legde op de positie, voor Hamilton.

Update: door een tijdstraf van vijf seconden valt Hamilton terug van P3 naar P7. Sainz scoort zo zijn eerste podiumplaats.

Uitslag Race - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training