Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen voegt zich in illuster rijtje F1-coureurs na GP Groot-Brittannië

Max Verstappen ontpopt zich langzaam maar zeker toch echt tot een echte Formule 1-routinier. Nu de Nederlander goed blijft presteren en de punten aaneenrijgt, stijgt hij steeds verder op de puntenlijst aller tijden.

Afgelopen weekend wist Max Verstappen na een knotsgekke slotfase beslag te leggen op negentien WK-punten, achttien voor zijn tweede plaats en één voor de snelste raceronde. De Red Bull-coureur ging door zijn prestatie in Groot-Brittannië door de barrière van 1000 behaalde WK-punten.

Uniek voor een coureur op zijn leeftijd, aangezien andere coureurs met minimaal zoveel punten, bijvoorbeeld Lewis Hamilton en Michael Schumacher op die leeftijd pas net kwamen kijken in de koningsklasse.

Verstappen staat daardoor al aardig hoog op de lijst met gescoorde WK-punten aller tijden. Hij staat op de twaalfde plaats, voor Alain Prost en achter Mark Webber. Het beeld vertekend echter wel iets omdat de puntentelling tegenwoordig anders is, waardoor een goede klassering meer punten oplevert dan het jaren geleden was en ook worden er tegenwoordig meer races gereden per seizoen.

Als alle punten worden omgerekend naar het huidige stelsel, dan zakt Verstappen logischerwijs een stuk weg. Alsnog is de Nederlander op die rekenmanier nu al in de top dertig succesvolste coureurs aller tijden terug te vinden als het aankomt op WK-punten. Grote namen als Emerson Fittipaldi, Jody Scheckter en Jack Brabham heeft hij al achter zich gelaten. Van de huidige coureurs staan alleen Hamilton, Vettel, Raikkonen, Bottas en Ricciardo boven hem.

In totaal reed Max Verstappen in vijf seizoenen en een beetje 106 Grands Prix, waarvan hij er in totaal acht won, 34 keer op het podium eindigde en hij twee polepositions behaalde. Ook valt de Nederlander gemiddeld ongeveer een op de vijf races uit (21 keer in totaal) en reed hij gedurende zijn carrière tot nu toe 5500 ronden, waarvan ruim 500 in eerste positie.

Verstappen maakte op 2017 na, toen hij veelvuldig geplaagd werd door betrouwbaarheidsproblemen, elk jaar een stap vooruit qua punten. Tijdens zijn eerste seizoen waren dat bij Toro Rosso logischerwijs ruimschoots minder dan in zijn seizoenen bij Red Bull. Van 49 punten in zijn debuutjaar groeide hij door naar achtereenvolgend 204, 168, 249 en 278 punten. Dit jaar is hij ook goed begonnen en scoorde hij al 52 punten.

Check het overzicht hieronder, al zal Verstappen zelf waarschijnlijk zeggen dat alleen wereldtitels tellen.

Carrière Verstappen

Jaar Races Winst Podium Pole Punten Positie
2015 19 0 0 0 49 12
2016 21 1 7 0 204 5
2017 20 2 4 0 168 6
2018 21 2 11 0 249 4
2019 21 3 9 2 278 3
2020* 4 0 3 0 52 3

Hoe lang houdt Red Bull Albon nog de hand boven het hoofd? Maakt Verstappen kans op een snikheet Silverstone? Dit en nog veel meer is hieronder te beluisteren in de Formule 1-podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, F1-journalist Jesse Janse en host Thomas van Groningen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'