Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen waakt voor dezelfde 'fout' als vorig jaar in kwalificatie GP Saoedi-Arabië

Max Verstappen denkt dat Ferrari de grote favoriet zal zijn tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het is voor Red Bull zaak niet eenzelfde soort inschattingsfout als vorig jaar te maken, weet Verstappen.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tijdens de vrije trainingen in Djedda waren het wederom Ferrari en Red Bull die het sterkst ogen. Uiteindelijk wordt in de kwalificatie duidelijk welk team de beste papieren heeft voor de overwinning van de GP van Saoedi-Arabië, maar Max Verstappen laat alvast weten dat zijn team niet de grote favoriet is. Dit ligt onder meer aan de karakteristieken van het stratencircuit.

"Hier moet je zeker topsnelheid hebben", legt hij uit bij Viaplay. "Wat hier lastig is; je kan natuurlijk voor een kwalificatierondje gaan, daarin waren we vorig jaar heel sterk, maar tijdens de race kwamen we tekort doordat we met teveel downforce reden."

"Dan gebruik je teveel energie bij de snelle bochten. Op de rechte stukken houdt de energie dan veel eerder op, dus op het midden van het rechte stuk clipt 'ie al. Dan ga ik niet meer harder. Dat is niet efficiënt, dus daar moeten we voor tijdens de race naar kijken."

Leclerc en Sainz met de beste papieren

De regerend wereldkampioen vindt het lastig om in te schatten wie er op zaterdagavond op poleposition staat, maar ziet zichzelf als de underdog. "Ik denk dat Ferrari de favoriet is omdat ze een goede motor hebben gebouwd. Dat is heel belangrijk hier. Ik hoop vooral dat we dichtbij kunnen zitten."

Motorvermogen speelt een enorme rol op het Jeddah Corniche Circuit door de razendsnelle bochten. In 2021 werd de snelste tijd in de kwalificatie gereden door Lewis Hamilton met een gemiddelde snelheid van meer dan 250 kilometer per uur. Om 18:00 uur Nederlandse tijd wordt er gekwalificeerd in Djedda.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x