Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wederom op opvallende wijze kampioen? "Daar voel ik helemaal niks bij"

Tijdens een door Max Verstappen gehate sprintrace kampioen worden? De Red Bull-coureur zal het een worst wezen. Áls hij maar kampioen wordt, aldus de Nederlander.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kan over een kleine week kampioen worden in Qatar. Daar hoeft hij op papier niet veel voor te doen. Als hij namelijk op zaterdag in de sprintrace drie punten scoort, dus minstens op P6 eindigt, wordt hij de wereldkampioen.

Ongebruikelijk, want nog nooit eerder werd er iemand kampioen in een sprintrace en het is zelden vertoond dat een F1-coureur op een zaterdag tot kampioen werd gekroond. In navolging van de bizarre ontknoping in 2021 en zijn verwarrende titelwinst in 2022, komt er zo wederom een bijzondere manier van kampioen worden bij.

"Daar heb ik totaal geen emotie bij", zegt Verstappen echter in gesprek met onder meer RacingNews365 als hij wordt gevraagd naar de mogelijkheid dat hij aanstaande zaterdag in Qatar kampioen wordt tijdens de sprintrace. Zelf is hij er totaal geen fan van, maar het maakt het helemaal niets uit. "Of het nou op zaterdag gebeurt, op zondag of een week later, ik weet toch dat het eraan zit te komen. Hoe ik win, daar denk ik niet teveel over na."

Verstappen-feest op zaterdag?

Toch lijkt het een rare gewaarwording. Terwijl het F1-weekend op zaterdag nog in volle gang is, kan Verstappen al door het dolle heen zijn vanwege het winnen van zijn derde wereldtitel. Is het niet veel fijner om die ontlading op zondag te hebben, tezamen met het winnen van de Grand Prix bijvoorbeeld?

Voor Verstappen maakt het dus helemaal niets uit, benadrukt hij nogmaals. "Misschien is het wel een goed iets! Een leuke zaterdagavond uit. Misschien is mijn reactietijd op zondag dan wat minder goed", lacht hij. "Maar nee, ik denk er niet over na. Als team maken we een geweldig jaar mee. Het maakt me dan ook niet uit waar we winnen, als we 'm maar winnen."

"Het maakt ons niet uit of we de titel vijf races voor het einde winnen of in de laatste race. Het is iets waar ik gewoon niet mee bezig ben", aldus de Nederlander.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen