Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen weet: "Daar is McLaren beter dan Red Bull"

Max Verstappen wist de Grand Prix van Spanje te winnen, maar makkelijk ging dat zeker niet. Hij ziet Red Bull Racing dan ook niet meer als het dominante team en wijst aan waar dat in zit.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen reed lange tijd aan de leiding in Barcelona, maar Lando Norris had de snellere auto in Spanje. Dat zag Verstappen ook. "Ik denk dat Lando en McLaren duidelijk sneller waren in de race. Maar ik denk dat wat wij natuurlijk goed deden, was naar voren gaan aan het begin van de race in de eerste twee ronden. Om natuurlijk ook George Russell in te halen en dat maakte eigenlijk mijn race", zo vertelt Verstappen tegenover het Oostenrijkse ORF.

"Toen hadden we al een voorsprong van vijf seconden op Lando en daarna kozen we voor een agressieve strategie. Dat heeft goed gewerkt, al was Lando in de laatste vijf of zes rondjes van elke stint natuurlijk veel sneller", zo vervolgt de Nederlander, die de race toch wist te winnen.

Maar zijn Verstappen en Red Bull, ondanks de moeizame zege, nog steeds het te kloppen team? Verstappen heeft daar een duidelijk oordeel over. "Ik geloof dat we niet meer de nummer één zijn. Maar het team heeft natuurlijk een goede strategie uitgedokterd en ik denk dat we zelf een goede race hebben gereden", zo verklaart Verstappen.

Maar in welk opzicht denkt Verstappen dan dat Red Bull niet langer de nummer één is? "We zijn niet de snelste op de baan, ook niet in de race. Ook qua bandenslijtage was McLaren deze race beter. We moeten dus aan de slag", zo sluit Verstappen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'