Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Weet dat er kansen liggen bij de topteams in 2021"

Max Verstappen staat nog één jaar onder contract bij Red Bull Racing en daarna is hij in theorie vrij om te gaan en staan waar hij wil. Hij weet dat er felbegeerde stoeltjes vrij gaan komen, maar maakt zich daar nu nog niet druk om.

Max Verstappen reed alle seizoenen in de Formule 1 met de steun van Red Bull. Het is dan ook lastig om je Verstappen in een andere auto dan de blauwe bolides van de energiedrankjesfabrikant voor te stellen. In 2021 komen er echter meerdere zitjes bij de topteams vrij en daar is de Nederlander zich van bewust.

Als Verstappen op het FIA-gala de prijs voor de derde plaats in het WK in ontvangst neemt, wordt hem gevraagd naar hoe lastig is het is om met het oog op 2021 de juiste beslissing te nemen. Hij zegt daar nog niet te veel mee bezig te zijn.

"Ik weet dat er na 2020 kansen liggen, maar daar ben ik niet mee bezig. Ik heb nu nog een contract voor één jaar bij Red Bull. Het belangrijkste is dat we gaan kijken hoe we er aan het begin van het seizoen voor staan en vanaf dat punt zien we wel verder."

Zonder te weten hoe Red Bull uit de startblokken vertrekt in 2020 spreekt de achtvoudig Grand Prix-winnaar zijn vertrouwen in Red Bull uit: "Ik geloof dat Red Bull wel een team is dat mee kan strijden om het kampioenschap, dat heeft het team in het verleden wel aangetoond. Natuurlijk is het gezien de concurrentie nooit eenvoudig, maar we gaan er vol voor!"

Het Formule 1-seizoen is dan voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

3 reacties