Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wijst ommekeer in F1-kampioenschap aan: "Toen wist ik dat het kon"

Na de openingsraces van het afgelopen Formule 1-seizoen leek het er nog niet op dat Max Verstappen wereldkampioen zou worden. Er kwam echter snel een ommekeer in het kampioenschap, waarna de Nederlander domineerde.

Max Verstappen blikt voorafgaand aan het prijzengala van de FIA terug op zijn prestaties en de prestaties van Red Bull in 2022. Het topjaar van de Oostenrijkse renstal begon met een achterstand op concurrent Ferrari nadat Verstappen en teamgenoot Sergio Perez meermaals uitvielen in de openingsraces. Het schetste een verontrustend beeld voor Red Bull, maar verder in het seizoen kon het team domineren met Verstappen. Waar was de ommekeer volgens de Limburger? "Ik denk na Bahrein", lacht hij tegenover onder meer RacingNews365, terugblikkend op een matige seizoensstart voor het team. "Maar nee, bij de wintertests wist ik al dat we competitief waren, al had de auto wel overgewicht." "Het ging daarna wel beter, vooral na het zware weekend in Australië. Daarna kwam Imola en daar was het weekend echt fantastisch. Ik wist altijd al dat we potentie hadden, maar we moesten nog wel wat terrein goedmaken. Vanaf toen (Imola, red.) ontwikkelden we de auto telkens op de juiste manier en ondertussen werd de auto ook lichter. Dat was goed."

Het beste raceweekend van Verstappen

Rond de Grand Prix van Emilia-Romagna ging het volgens Verstappen stukken beter bij zijn team "Maar we hebben heel veel fantastische weekenden gehad sindsdien. Het is lastig om te zeggen welk exact moment, maar na Imola wist ik dat we een goede kans hadden op het veroveren van de titel." De race op Imola werd gewonnen door Verstappen en Sergio Perez maakte er een één-twee van voor Red Bull. Een topresultaat, maar volgens Verstappen zeker niet zijn beste race van het seizoen. Dat is volgens de Limburger de Grand Prix van België. "Spa, gewoon door het hele weekend. We reden het asfalt op en alles werkte perfect. Ik heb de auto bijna niet aangeraakt en we lagen mijlenver voor de rest!"

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen