Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen zal tijdens GP Nederland uit de wind worden gehouden

In mei staat de Grand Prix van Nederland na 35 jaar weer op de Formule 1-kalender. In Zandvoort zullen vrijwel alle Nederlandse ogen natuurlijk gericht zijn op Max Verstappen, die een thuisrace rijdt. Al is het nog maar de vraag of de fans veel van hem zullen zien als hij niet op het asfalt is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is bij de media elk Grand Prix-weekend een gewild man, maar tijdens de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985 zal de vraag naar de Nederlander alleen maar groter zijn. De Red Bull-coureur is de grote publiekstrekker tijdens de GP van Nederland, zo weet ook de organisatie, maar natuurlijk begrijpt deze ook de Verstappen tijdens het raceweekend volledig gefocust moet zijn.

"Natuurlijk hebben we contact met zijn management en zullen we bekijken wat er eventueel in het voortraject mogelijk is", erkent circuitdirecteur Robert van Overdijk, die tevens de functie van directeur van de Nederlandse Grand Prix bekleedt. "Tijdens het raceweekend begrijpen we echter dat we geen beschikking over Verstappen hebben wen hem niet overal mee naar toe slepen."

"Wij snappen als geen ander dat Max zich tijdens het weekend moet richten op zijn werk. Hij wil in Zandvoort natuurlijk heel graag presteren en daar geven wij alle ruimte voor. We zijn tevens de eerste race van het Europese Formule 1-seizoen, de teams komen uit Azië, dus er zal weinig tijd zijn. Zaken als signeersessies worden in zijn geheel door de F1-organisatie geregeld", aldus Van Overdijk tegenover De Telegraaf.

6 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari