Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zet Ferrari op scherp: "Er zit nog genoeg in het vat bij Red Bull"

Max Verstappen staat vol vertrouwen in de ontwikkelingsstrijd tussen Red Bull en Ferrari. Hij weet dat er nog voldoende aan zit te komen.

Max Verstappen happy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RedBullContentPool

De afgelopen twee weken ging het herhaaldelijk over de ontwikkelingsbudgetten van zowel Ferrari als Red Bull. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zag dat het ontwikkeltempo bij Red Bull dermate hoog lag, dat het budget er wel bijna doorheen móést zijn.

Red Bull sprak dat bij monde van teamadviseur Helmut Marko tegen: "En bovendien zullen de crashes van Carlos Sainz ook aardig op Ferrari's budget drukken", voegde hij daar subtiel aan toe. Ook Max Verstappen geeft aan dat de bron van Red Bull nog niet is uitgeput.

"Er zit nog genoeg in het vat!", zo roept hij in gesprek met F1. De dingen kunnen dus nog beter, maar móéten ook beter, weet de Nederlander.

Betrouwbaarheid blijft een punt van zorg

"Er zijn altijd zaken die beter kunnen en op dit moment is de betrouwbaarheid daar het duidelijkste voorbeeld van. Dat moeten we eerst zien aan te pakken."

In die ontwikkelingsoorlog probeert zowel Red Bull als Ferrari dit weekend een belangrijke slag te slaan met een fors updatepakket. Wat dat met de verwachtingen van Verstappen doet? "Ik verwacht dat we het hier goed zullen doen."

"Maar natuurlijk moeten we afwachten om te zien wat de anderen meebrengen. Ik ben daar echter behoorlijk relaxed onder. Het seizoen duurt nog lang en het is mij duidelijk dat de ontwikkeling van de auto uiteindelijk de doorslag gaat geven. We zetten stap voor stap, elke race weer."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels