Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zet Red Bull op scherp: "Dat moet veel beter"

Max Verstappen loopt sinds de vrije trainingen van de vrijdag achter de feiten aan in Miami. De Red Bull-coureur baalt van het feit dat hij zoveel tracktime verloor en volgens hem had er veel meer ingezeten dan een derde positie tijdens de kwalificatie.

Verstappen Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen keek met gemengde gevoelens terug naar de kwalificatie in Miami. De derde plaats was niet slecht gezien de omstandigheden, maar er had zoveel meer ingezeten.

"Het is balen dat je gisteren zoveel tijd verliest, dan loop je achter de feiten aan. Natuurlijk kan ik veel compenseren, maar uiteindelijk mis je gewoon ritme en vertrouwen in de auto om er alles uit te halen. Dat was denk ik ook een beetje het probleem in Q3", vertelt Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We hebben vrijdag eigenlijk niet gereden en dan heb je ook geen data, dan begin je zaterdag pas. Natuurlijk zag het er wel gewoon goed uit, maar ik denk dat het nog zoveel beter had gekund als we vrijdag een normale dag gehad hadden."

Verstappen kritisch op Red Bull-problemen

Niet voor het eerst dit jaar liet de betrouwbaarheid van de Red Bull RB18 te wensen over. Verstappen kwam daardoor vrijdag tijdens de tweede training niet in actie, nadat koelingsproblemen zijn eerste training ook al flink verstoorden.

Verstappen kiest zijn woorden zorgvuldig, maar duidelijk is dat er iets verbeterd moet worden binnen het team. "Het zit in de procedures. Andere teams kunnen het wel voor elkaar krijgen, dan moet het bij ons ook gewoon lukken. Ik weet natuurlijk wat er allemaal misging, maar wil niet teveel in detail treden... het moet wel beter."

"Voor de (versnellings)bakwissel en wat er daarna gebeurde, dat moet gewoon niet kunnen", waarmee Verstappen verwijst naar de problemen die ontstonden in zijn eerste ronde op de baan tijdens de tweede training. "Er gaan iets meer dingen mis dit jaar, of dat door de nieuwe auto komt is lastig te zeggen."

Uiteindelijk moest Verstappen twee tienden toegeven op de poletijd van Charles Leclerc, maar overheerst op dat vlak de teleurstelling: er had zoveel meer ingezeten.

"Alle rondjes die je rijdt zijn niet perfect op deze baan, door dat Mickey Mouse gedeelte. Daar heb je nooit het gevoel dat je helemaal top hebt gereden. Er zat nog veel meer in. Eigenlijk loop ik een dag achter op de rest. Ik kan veel compenseren, maar dat is maar tot een bepaalde hoogte."

Voor de race wordt wederom een spannend gevecht verwacht tussen de Ferrari's en de Red Bulls. Verstappen stipt wel een belangrijk punt aan, zeker gezien de tropische temperaturen: de banden.

"Het zal dicht bij elkaar zitten. Zij hebben iets meer bochtensnelheid, wij een hogere topsnelheid. Veel zal afhangen van hoe de bandenslijtage is, of wij daar beter in zijn of niet."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen