Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zet succesvolle eerste stap richting nieuwe F1-seizoen

Kersverse wereldkampioen Max Verstappen mocht dinsdag alweer in actie komen. De Nederlander reed voor Red Bull in een speciale bandentest op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.

Verstappen 18 inch Pirelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen won zondag de Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee zijn eerste wereldkampioenschap. Uiteraard werd dit door de Nederlander op zondagavond goed gevierd, maar heel veel tijd om te feesten had de Red Bull-coureur ook weer niet. Dinsdag nam de kersverse wereldkampioen namelijk alweer plaats achter het stuur van een F1-auto.

De Formule 1 stapt volgend jaar over van 13 inch-banden op banden van 18 inch. Verstappen nam voor Red Bull deel aan een test met deze nieuwe banden. De Limburger legde meer dan twee Grands Prix-afstanden af en had een goede dag, zo zegt hij zelf.

"Het voelde goed om weer achter het stuur te zitten en het was fijn om een gevoel te krijgen van de nieuwe banden. Alles verliep vlot en er waren geen grote verrassingen met de banden. Dat is altijd positief", concludeert Verstappen.

Verstappen is toe aan vakantie

Door een nieuw technisch regelement zullen de F1-auto's van 2022 er aanzienlijk anders uit gaan zien dan de huidige bolides. De Nederlander is dan ook blij om nu al wat informatie op te doen voor volgend jaar. Al geeft hij aan nu wel aan vakantie toe te zijn.

"Volgend jaar verandert alles en de auto's zullen dan heel anders zijn, dus het is goed om de eerste informatie over de banden te hebben. Het was een goede dag vandaag, zo op het einde van een erg lang seizoen waarvoor we uiteindelijk de ultieme beloning kregen. Nu kijk ik er naar uit om wat tijd buiten het circuit door te brengen."

Albon deed voorwerk voor Verstappen

Guillaume Rocquelin is Head of Race Engineering bij Red Bull en legt uit wat Verstappen precies heeft getest. "Max reed in onze prototype-auto om de grote 18 inch-banden zo goed mogelijk aan te passen aan de verwachte reglementen in termen van gewicht en downforce. Alles verliep volgens plan", aldus de engineer.

De stap van 13 inch naar 18 inch-banden is een grote verandering voor de Formule 1. Alex Albon heeft voor het team van Red Bull daarom gedurende het seizoen al vaker getest met de nieuwe banden. Die tests waren belangrijk voor Verstappen, legt de Fransman uit.

"Alex Albon heeft voor ons tijdens het seizoen al best wel wat getest met de nieuwe banden en daardoor konden we vandaag gelukkig gewoon meteen aan de slag. De auto was goed in balans en het was een goede dag", besluit Rocquelin.

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"