Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet irritatie als positief punt: "Dat zou betekenen dat het me niks boeit"

Max Verstappen heeft een ontzettend dominant 2023 achter de rug, maar het woord 'saai' komt in ieder geval niet in zijn woordenboek voor. De Nederlander streeft nog altijd naar de beste versie van zichzelf, al kan dat ook betekenen dat hij zijn uitdagingen elders gaat zoeken.

Verstappen Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was in 2023 zo dominant dat hij maar liefst 19 van de 22 races wist te winnen, maar ondanks alle successen blijft de Nederlander te allen tijde streven om de beste versie van zichzelf te worden én te blijven. Zowel op als buiten de baan doet hij er alles aan om het beste uit zichzelf en zijn materiaal te halen, al heeft dat doorzettingsvermogen soms ook een keerzijde. 

Als het een keer mis lijkt te gaan, kan Verstappen daar flink van balen. In gesprek met Sky Sports benadrukt de Nederlander echter dat die irritatie volgens hem helemaal niet zo verkeerd is. "Ik raak zeker geïrriteerd als het gaat om dingen die we konden voorkomen, maar ik denk dat dat helemaal niet zo verkeerd is. Als ik daar niet geïrriteerd om zou raken, betekent dat eigenlijk dat het me niks boeit, maar als het me toch niks uitmaakt, geef ik ook niet langer de volle honderd procent. Dan moet je jezelf af gaan vragen of je het nog wel echt wil." 

Verstappen heeft in ieder geval één ding geleerd het afgelopen seizoen: hij denkt alleen aan winnen, de rest valt daarbij in het niet. "Ik hou ervan om te winnen en altijd bovenaan te staan. Ik werk graag met alle fantastische mensen die we binnen het team hebben en probeer altijd zo dicht mogelijk bij perfectie in de buurt te komen, dus ik denk dat dat me echt motiveert. Dat ik in de top honderd van meest invloedrijke personen ter wereld sta interesseert me niet echt. Het verandert niets aan wat ik op de baan doe, terwijl ik dat veel belangrijker vind."

F1-toekomst of nieuw avontuur?

Eind 2023 werd het al van de daken geroepen: een herhaling van vorig jaar zou praktisch onmogelijk worden voor Verstappen. Die bijzondere dominantie kon Verstappen volgens velen beter achter zich laten nu de concurrentie het gat probeerde te dichten, maar de Nederlander was zelf allang een paar stappen verder. "In de Formule 1 heb ik sowieso geen doelen meer. Het draait mij nu alleen nog om het behouden van mijn huidige vorm en het binnenslepen van nog meer overwinningen, want ik heb al mijn doelen al behaald in deze sport." 

Verstappen sluit dus niet uit dat zijn komende jaren als Formule 1-coureur best wel eens zijn laatste kunnen zijn. Andere raceklassen trekken namelijk ook de aandacht van de drievoudig wereldkampioen en de Nederlander ziet het zelf ook wel zitten om zijn geluk daar te beproeven. "Ik wil ook buiten de Formule 1 nog meedoen aan allerlei raceklassen, dus ik blijf hier echt niet tot mijn veertigste! Als ik voor mijn achtste titel wil gaan, zal ik hier tot en met 2028 moeten blijven. Het hangt er dus echt vanaf, maar we gaan het zien." 

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco