Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbaasd door Red Bull: "Dit had ik nooit verwacht"

Max Verstappen wist met een ruime voorsprong de poleposition te veroveren voor de Grand Prix van Frankrijk. Bijzonder, want vaak was dit niet een circuit waar zijn team wist uit te blinken. Zijn prestatie kwam voor hemzelf dan ook enigszins als een verrassing.

Met een groot verschil van 0,258 seconde op Lewis Hamilton wist Max Verstappen de poleposition voor de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam te schrijven. En dat terwijl Mercedes de afgelopen twee edities van de Franse GP oppermachtig was. Na afloop van de kwalificatie was Max Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 logischerwijs heel blij met het resultaat.

"In de tweede vrije training hebben we een mooie stap vooruit gemaakt. Op zaterdag ging het ook weer wat beter. Natuurlijk waren de omstandigheden in de derde training weer wat anders, maar in de kwalificatie lieten we weer zien dat we een goede pace hadden. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee."

En dat terwijl op papier Paul Ricard toch echt een Mercedes-circuit leek te zijn. In de praktijk dus niet per se, tot verbazing van Verstappen. "Traditioneel gezien is dit geen geweldig circuit voor ons, maar om nu op pole te kunnen staan, daar ben ik heel blij mee. Ik wist dat het beter zou gaan dan toenw e hier twee jaar geleden waren, maar zo goed als dit had ik echt niet verwacht. Dat is dus veelbelovend voor ons. Nu moeten we blijven gaan, blijven pushen, om zo nog beter te worden."

In de kwalificatie werd de Nederlander beter en beter. In zijn laatste ronde haalde hij nog drie tienden van zijn tijd af. Gevraagd hoe hij dat deed, legt hij het uit. "Het draaide er gewoon om dat ik de baan beter begreep. We hebben twee runs gedaan met de medium in Q2. In Q3 reden we met de zachte banden en in je eerste run haal je er vaak nog niet het maximale uit. In je tweede run weet je waar je tijd hebt laten liggen, dus eigenlijk win je elke ronde een klein beetje. Daar kwam de betere rondetijd dit keer vandaan, denk ik."

Verstappen lijkt zijn bolide de laatste tijd steeds sneller en beter afgesteld te krijgen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mercedes. Dat is vaak lang zoekende naar een goede afstelling. Hoe kan het toch dat de Red Bull vaak al zo snel zo goed is op een circuit. Volgens de Red Bull-coureur komt dat vooral door een goede voorbereiding.

"Ik breng veel tijd door in de sim en we hebben bij Red Bull ook veel goede simcoureurs. Onze simulator is bovendien heel erg accuraat en dat is heel belangrijk, zeker als je weinig testdagen af kan leggen in de echte auto. Vaak beginnen we redelijk tevreden aan het weekend, maar toch verbeteren we onszelf en voeren we veranderingen door aan de wagen."

"Hier was ik in FP1 bijvoorbeeld niet heel tevreden en hebben we best wat veranderingen doorgevoerd. Daarna was het meteen aanzienlijker beter, maar vaak draait het ook om de voorbereiding voordat je op het circuit bent aangekomen", aldus de polesitter aan de vooravond van de Franse Grand Prix.

Ook interessant:

Circuit Paul Ricard is een vreemd circuit. Grote uitloopstroken, voorzien van blauwe en rode verf. Wat gaat dit circuit brengen tijdens de Franse Grand Prix? Rudy van Buren neemt jou mee voor een vliegende ronde en legt jou de geheimen uit.

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"