Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel geeft stokje door aan Verstappen: "Maakt me niet uit"

Sebastian Vettel was tot afgelopen race de laatste en enige Red Bull-wereldkampioen in de Formule 1. Nu het stokje is doorgegeven aan Max Verstappen en daar heeft de viervoudig wereldkampioen natuurlijk een mening over.

Sebastian Vettel won tussen 2010 en 2013 vier keer achter elkaar de wereldtitel bij Red Bull. Nu Max Verstappen de Grand Prix van Abu Dhabi heeft gewonnen - en hiermee het WK verzilverde - is hij samen met Vettel de enige coureur die de wereldtitel voor de Oostenrijkse renstal binnen heeft gehaald. Vettel ligt overigens niet wakker van het feit dat hij niet meer de laatste kampioen van Red Bull is. "Dat maakt me niet zo veel uit", zei de Duitser tegen onder meer RacingNews365. "Ik ben blij voor Max, maar tegelijkertijd vind ik het ook jammer voor Lewis Hamilton. Ik denk dat hij een geweldig einde van het seizoen had."

Winnaar maakte voor Vettel niet uit

Het kampioenschap van 2021 mocht voor Vettel beide kanten op vallen. "Zoals ik er naar kijk maakt het me niet uit wie er wint. Ze hebben het beide verdiend, maar uiteindelijk kan er maar een met de titel naar huis gaan. Het was een intens gevecht en heel goed voor de sport. Natuurlijk, als je de gelukkige bent, is het geweldig. Als je het niet bent, dan is dat niet zo." Vettel is wel duidelijk over de kritiek op de FIA. Het bestuursorgaan van de autosport liet het veld nog één ronde racen, waardoor Verstappen wereldkampioen kon worden. Veel fans waren het er niet mee eens, maar de viervoudig wereldkampioen is heel duidelijk over de kritiek naar de FIA. "Ik denk dat we de stewards met rust moeten laten", oppert de Aston Martin-coureur. "Ze hebben het al zwaar genoeg. Natuurlijk is het fijn als het wat consistenter is, maar er is ook een menselijke kant. Het is lastig om het honderd procent goed te doen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'