Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel hangt Formule 1-toekomst op aan nieuwe reglementen

Sebastian Vettel heeft een contract bij Ferrari dat loopt tot en met het einde van het seizoen 2020. Wat de nu 31-jarige Duitser daarna gaat doen, weet hij nog niet. De viervoudig wereldkampioen laat weten niet in de Formule 1 te willen blijven, puur om maar te kunnen zeggen dat hij F1-rijder is.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Als Vettels huidige contract bij Ferrari afloopt, gaan de reglementen op de schop. Met ingang van het Formule 1-seizoen 2021 worden er nieuwe regels doorgevoerd - deze zijn momenteel overigens nog niet bekend. Vettel weet niet hoe hij over zijn F1-toekomst denkt als het eenmaal het einde van 2020 is.

"Ik ben er zeker van dat ik zowel dit jaar, als volgend seizoen in de Formule 1 wil racen. Wat er daarna gebeurt, reglementstechnisch, weet nog niemand", spreekt Vettel tegen The Times. "Ik wil niet alleen in de Formule 1 blijven, puur om maar te kunnen zeggen dat ik Formule 1-coureur ben. Een aantal van de waarden die vroeger golden, zijn tegenwoordig niet meer terug te vinden in de sport."

"De Formule 1 is nu een show geworden, meer een business dan een sport. Dat geldt waarschijnlijk wel voor meer sporten, maar in andere sporten komt het waarschijnlijk minder binnen bij de atleet. Ik hoop dat er snel een beslissing wordt gemaakt omtrent de reglementen van 2021. Als we bepalen dat de F1 een show moet zijn, laten we er dan een goede show van maken. Volgens mij verspillen we veel tijd en energie aan reglementen die onnodig zijn."

Vettel maakte zijn Formule 1-debuut tijdens de Amerikaanse Grand Prix van 2007, om vanaf de zomer van dat jaar te beschikken over een vaste plek in de klasse. In 2010, 2011, 2012 en 2013 werd de Duitser wereldkampioen. Tot dusver won Vettel liefst 52 Grands Prix.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"