Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel hoopt vurig op eerste probleemloze weekend van het jaar

Bij Ferrari kende Sebastian Vettel vorig jaar een baalseizoen, maar bij zijn nieuwe werkgever Aston Martin gaat het vooralsnog niet veel beter. Na twee races heeft hij nog geen enkel WK-punt achter zijn naam staan. Daar moet dit weekend verandering in komen.

Vettel Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

De Grand Prix van Bahrein was er voor Sebastian Vettel een om snel te vergeten. Hij bereikte Q2 niet en moest na een straf voor het negeren van gele vlaggen bovendien vanaf de laatste plek starten. Na een ietwat onhandige crash in de race met Esteban Ocon moest hij het uiteindelijk stellen zonder WK-punten.

Drie weken later ging het in Imola niet heel veel beter. Weliswaar wist hij het tot Q2 te schoppen, maar door problemen met zijn remmen kort voor de race moest hij vanuit de pitstraat starten. Hij leek bijna meteen kansloos voor punten en door versnellingsbakproblemen moest hij de race uiteindelijk voortijdig staken.

Geen al te best begin bij Aston Martin dus voor viervoudig kampioen Vettel. Ondanks zijn uitvalbeurt voelde het in Imola toch al wat beter aan dan in Bahrein. "We had een wat kleine upgrades, dus het was daar ook een kleine stap voorwaarts", zo begint hij zijn verhaal voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Het gevoel in de wagen, alle procedures leren kennen en meters maken, daar draait het om. Hoe de race in Imola begon was niet ideaal, daarna was het lastig om terrein goed te maken. Maar al met al voelde het al beter in de wagen. Hopelijk hebben we dit keer een vlekkeloos weekend", concludeert de Duitser.

Gevraagd waarvan hij meer en waarvan hij minder wil hebben, is hij duidelijk. "Ik wil meer performance, zoals altijd natuurlijk!", lacht hij. "Qua vermogen zijn we best happy, maar qua chassis zijn we nog niet op het gewenste niveau. We hebben best wel wat problemen gehad die op ons af zijn gekomen, dus we willen graag minder problemen. Een probleemloze race, dat zou fijn zijn."

En wat als zijn auto beter wordt, maar hij zelf achterblijft? Dat zal niet gebeuren, denkt hij. "Als het op mijn eigen prestaties aankomt, dan zullen die beter worden naar gelang ik meer tijd doorbreng in de wagen en weer meer in mijn ritme kom. Er komen nog veel races aan, maar er zijn nog steeds veel nieuwe dingen die ik moet leren. Elke minuut die ik in de auto doorbreng, helpt mee."

Dat hij na twee races met lege handen staat, is volgens de Aston Martin-coureur geen goede afspiegeling. "De eerste twee races is geen goede reflectie van waar ik sta, van waar wij staan. Zoals ik al zei, die extra meters in de auto helpen me enorm. Ik ben daarom benieuwd naar de komende races. Het werk wat we nu kunnen verrichten is essentieel voor hetgeen dat in de races daarna zal volgen, of in de races daarna."

Ook interessant:

Het circuit van Portimao is prachtig gelegen in de heuvels van de Zuid-Portugese Algarve. De baan is relatief nieuw voor de Formule 1, dus een nadere kennismaking met gids Rudy van Buren is op zijn plaats.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"