Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

"Vettel liet in Turkije zien waarom hij viervoudig wereldkampioen is"

Sebastian Vettel bewees zichzelf en Ferrari een dienst door in de Grand Prix van Turkije naar het podium te rijden. Op een kletsnat Istanbul Park was de Duitser in de race het mannetje na een matige kwalificatie op zaterdag. Nadat hij op het laatste moment profiteerde van een foutje eindigde Vettel als derde en daarmee liet hij zien over hoeveel talent de coureur beschikt, vindt Tom Coronel.

Twee honden vochten in de laatste bochten van de Turkse Grand Prix om een been en een derde ging ermee heen. Sebastian Vettel profiteerde in de slotmomenten van de race van een alles of niets actie van teamgenoot Charles Leclerc op Sergio Perez, maar de Ferrari-coureur verremde zich, waardoor Vettel hem voorbij kon steken. Zo eindigde de Duitser als derde in plaats van Leclerc en bezorgde hij de Scuderia een onverwachte podiumplaats.

Want in normale omstandigheden was dat Ferrari nooit gelukt, denkt Tom Coronel. "Alleen in deze omstandigheden had Ferrari het kunnen doen", zegt de coureur in de podcast van RacingNews365. Was het een normale race geweest, dan was het natuurlijk nooit gelukt. Ga maar na: Bottas was gespind, Max was gespind, de condities waren heel raar. Dan lukt het ze wel en dat laat wel weer zien waarom hij vier keer wereldkampioen is geworden."

Daarmee doelt Coronel op Sebastian Vettel, die met een derde plaats voor het eerst dit seizoen op het podium finishte. "In dit soort type condities zie je de ware coureurs. Neem een Vettel of een (Robert) Kubica. Ik herinner mij een race op Monza in de regen waar die twee zich ontpopten. Ze reden met weinig downforce en er was zoveel water op de baan dat het alleen maar aquaplaning was. Deze twee staken toen met kop en schouders boven de rest uit en dan vind ik het toch wel gaaf dat Vettel het wel flikt en dan ook nog eens een keer in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde, op het moment dat Leclerc zijn inhaalactie in zet."

Door die actie raakte de Monegask zijn podiumplaats kwijt aan de Duitser. Die laatste kon na zo'n moeizaam jaar wel een succesje gebruiken. "Dit is heel goed voor zijn zelfvertrouwen. Ook daarover waren een paar vraagtekens. Volgend jaar rijdt hij ook in de Formule 1, nota bene in de auto waarop hij zat te jagen", verwijst Coronel naar de Racing Point van Perez, die plaats moet maken. "Dat is momenteel denk ik een betere auto dan de Ferrari is."

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"