Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

"Vettel liet in Turkije zien waarom hij viervoudig wereldkampioen is"

Sebastian Vettel bewees zichzelf en Ferrari een dienst door in de Grand Prix van Turkije naar het podium te rijden. Op een kletsnat Istanbul Park was de Duitser in de race het mannetje na een matige kwalificatie op zaterdag. Nadat hij op het laatste moment profiteerde van een foutje eindigde Vettel als derde en daarmee liet hij zien over hoeveel talent de coureur beschikt, vindt Tom Coronel.

Twee honden vochten in de laatste bochten van de Turkse Grand Prix om een been en een derde ging ermee heen. Sebastian Vettel profiteerde in de slotmomenten van de race van een alles of niets actie van teamgenoot Charles Leclerc op Sergio Perez, maar de Ferrari-coureur verremde zich, waardoor Vettel hem voorbij kon steken. Zo eindigde de Duitser als derde in plaats van Leclerc en bezorgde hij de Scuderia een onverwachte podiumplaats.

Want in normale omstandigheden was dat Ferrari nooit gelukt, denkt Tom Coronel. "Alleen in deze omstandigheden had Ferrari het kunnen doen", zegt de coureur in de podcast van RacingNews365. Was het een normale race geweest, dan was het natuurlijk nooit gelukt. Ga maar na: Bottas was gespind, Max was gespind, de condities waren heel raar. Dan lukt het ze wel en dat laat wel weer zien waarom hij vier keer wereldkampioen is geworden."

Daarmee doelt Coronel op Sebastian Vettel, die met een derde plaats voor het eerst dit seizoen op het podium finishte. "In dit soort type condities zie je de ware coureurs. Neem een Vettel of een (Robert) Kubica. Ik herinner mij een race op Monza in de regen waar die twee zich ontpopten. Ze reden met weinig downforce en er was zoveel water op de baan dat het alleen maar aquaplaning was. Deze twee staken toen met kop en schouders boven de rest uit en dan vind ik het toch wel gaaf dat Vettel het wel flikt en dan ook nog eens een keer in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde, op het moment dat Leclerc zijn inhaalactie in zet."

Door die actie raakte de Monegask zijn podiumplaats kwijt aan de Duitser. Die laatste kon na zo'n moeizaam jaar wel een succesje gebruiken. "Dit is heel goed voor zijn zelfvertrouwen. Ook daarover waren een paar vraagtekens. Volgend jaar rijdt hij ook in de Formule 1, nota bene in de auto waarop hij zat te jagen", verwijst Coronel naar de Racing Point van Perez, die plaats moet maken. "Dat is momenteel denk ik een betere auto dan de Ferrari is."

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen