Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel na crash met Stroll: 'Hij zat niet op te letten'

Sebastian Vettel kende van iedereen waarschijnlijk de minst saaie race in Maleisië. De Duitser startte als laatste, klom snel op naar de vierde plaats en verloor vervolgens het gevecht van Daniel Ricciardo om het podium. Als klap op de vuurpijl moest hij op de bolide van Pascal Wehrlein terug naar de pitsstraat, omdat hij in de uitloopronde crashte met Lance Stroll.

Het incident tussen Vettel en Stroll was de enige crash tijdens de GP van Maleisië. De crash gebeurde echter niet tijdens de race, maar na de race. De twee raakte elkaar, waarna de achterband van Vettel dubbelgevouwen op zijn wagen lag. Volgens Vettel kon hij er niet veel aan doen en zat Stroll niet op te letten. "Ik weet niet precies wat er gebeurde" , zei Vettel tegenover het Duitse RTL na afloop van de race. "Ik reed rustig terug naar de pitsstraat en blijkbaar keek hij niet in zijn spiegels" , sprak Vettel verwijtend richting Stroll.

Over zijn wedstrijd was Vettel wel tevreden, ondanks het feit dat hij het podium net misliep. "De race verliep perfect, ik had een goede inhaalrace. Op het laatst kreeg ik echter last van de remmen, dus moest ik het wat rustiger aan doen" , verklaart Vettel. "Vooraan zat de wedstrijd wel in het slot, dus toen besloot ik niet meer aan te vallen. De vierde plek is prima, al had ik het liefst gewonnen natuurlijk" , besluit Vettel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"