Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel boycot GP Rusland na oorlogsverklaring aan Oekraïne

Sebastian Vettel is, mocht de GP van Rusland doorgaan, in ieder geval niet aanwezig. De viervoudig wereldkampioen veroordeelt de oorlogsverklaring van het land met Oekraïne.

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari is Rusland Oekraïne binnengevallen. Tegelijkertijd vinden in Spanje de F1-testdagen plaats, waar het nieuws vanzelfsprekend het gesprek van de dag is. De Formule 1 kwam eerder met een officieel statement, waarin weinig werd gezegd. De situatie wordt in de gaten gehouden en pas later wordt er bekeken of bijvoorbeeld de GP van Rusland nog wel moet en kan plaatsvinden. Sebastian Vettel is stellig en zegt niet aanwezig te zijn, mocht deze race doorgaan. "Ik leef mee met de onschuldige mensen die omgebracht worden door vreemd en kwaadwillend leiderschap", zegt Vettel tegen onder meer RacingNews365 . "We zullen er met de GPDA (coureursvakbond, red.) over spreken, maar ik heb al een beslissing gemaakt." "Het zou verkeerd zijn om in dat land te racen. Ik ga er ook niet heen", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Veel vragen in F1-paddock door situatie Rusland

Voorafgaand aan de persconferentie in Barcelona werd bekendgemaakt dat Haas-teambaas Guenther Steiner niet aanwezig zal zijn om de pers te woord te staan. De Amerikaanse renstal heeft een grote Russische sponsor, Uralkali, al is het niet duidelijk of het missen van de persconferentie hier wat mee te maken heeft. Terwijl er zich een crisis afspeelt in Rusland, blijft de Formule 1 tot vooralsnog neutraal in een eerder statement, waarin de koningsklasse liet weten de ontwikkelingen nauwlettend te volgen voordat ze een besluit nemen over bijvoorbeeld het doorgaan van de Grand Prix van Rusland.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein