Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel boycot GP Rusland na oorlogsverklaring aan Oekraïne

Sebastian Vettel is, mocht de GP van Rusland doorgaan, in ieder geval niet aanwezig. De viervoudig wereldkampioen veroordeelt de oorlogsverklaring van het land met Oekraïne.

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari is Rusland Oekraïne binnengevallen. Tegelijkertijd vinden in Spanje de F1-testdagen plaats, waar het nieuws vanzelfsprekend het gesprek van de dag is.

De Formule 1 kwam eerder met een officieel statement, waarin weinig werd gezegd. De situatie wordt in de gaten gehouden en pas later wordt er bekeken of bijvoorbeeld de GP van Rusland nog wel moet en kan plaatsvinden. Sebastian Vettel is stellig en zegt niet aanwezig te zijn, mocht deze race doorgaan.

"Ik leef mee met de onschuldige mensen die omgebracht worden door vreemd en kwaadwillend leiderschap", zegt Vettel tegen onder meer RacingNews365. "We zullen er met de GPDA (coureursvakbond, red.) over spreken, maar ik heb al een beslissing gemaakt."

"Het zou verkeerd zijn om in dat land te racen. Ik ga er ook niet heen", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Veel vragen in F1-paddock door situatie Rusland

Voorafgaand aan de persconferentie in Barcelona werd bekendgemaakt dat Haas-teambaas Guenther Steiner niet aanwezig zal zijn om de pers te woord te staan. De Amerikaanse renstal heeft een grote Russische sponsor, Uralkali, al is het niet duidelijk of het missen van de persconferentie hier wat mee te maken heeft.

Terwijl er zich een crisis afspeelt in Rusland, blijft de Formule 1 tot vooralsnog neutraal in een eerder statement, waarin de koningsklasse liet weten de ontwikkelingen nauwlettend te volgen voordat ze een besluit nemen over bijvoorbeeld het doorgaan van de Grand Prix van Rusland.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

51 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022