Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel wint speciale Formule 1-prijs: "Wat krijg ik? Een miljoen jelly beans?"

Sebastian Vettel heeft in het Formule 1-seizoen van 2021 de meest inhaalacties gemaakt. De Duitser ontving hiervoor een speciale prijs in Abu Dhabi.

Max Verstappen is niet de enige die een prijs in ontvangst mocht nemen in Abu Dhabi. Ook Sebastian Vettel kreeg een bokaal uitgereikt. De Duitser heeft dit seizoen de meeste coureurs ingehaald en is daarmee de winnaar van de nieuwe Overtake Award van de Formule 1. Deze nieuwe prijs is dit jaar geïntroduceerd. Gedurende het seizoen werd bijgehouden welke coureurs de meeste inhaalacties op zijn naam schreef in een speciaal klassement. Vettel is in dit kampioenschap bovenaan geëindigd. De coureur van Aston Martin wist dit jaar 132 keer een andere coureur in te halen. Op de tweede plaats staat Fernando Alonso met 128 inhaalacties en Kimi Raikkonen maakt de top drie compleet. De Fin wist dit jaar 127 keer een andere coureur in te halen.

Vettel niet onder indruk van prijs

Vettel ontving een speciaal bekertje als winnaar van het klassement. De Duitser leek echter niet echt onder de indruk te zijn van de prijs. Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi praatte de Aston Martin-coureur nog met zijn engineer op de radio over de award. "Hebben we dat inhaal-ding gewonnen?", vraagt Vettel zich af op de radio. "Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Oh ja, blijkbaar heb je het gehaald. Goed gedaan", antwoord zijn engineer. "Wat is de prijs? Een miljoen jelly beans?", lacht Vettel.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie