Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Vettel op ontdekkingsreis bij nieuwe liefde Aston Martin

De Formule 1-carrière van Sebastian Vettel leek als een nachtkaars uit te gaan toen Ferrari hem de deur wees. Toch deed zich plots een nieuwe uitdaging aan: hij is komend jaar de voorman van Aston Martin. De viervoudig wereldkampioen staat te popelen om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Vettel australie 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het afgelopen kalenderjaar van Sebastian Vettel kan gerust als desastreus worden omgeschreven. De viervoudig wereldkampioen wist niet wat hij aan moest met zijn ondermaatse Ferrari-bolide, terwijl teamgenoot Charles Leclerc zo nu en dan wel het absolute maximale uit de SF1000 wist te persen.

Wetende dat hij in 2021 zonder contract zou komen te zitten - Ferrari had hem nog voor het begin van het seizoen al verteld dat hij na 2020 weg moest - leek zijn carrière op teleurstellende wijze tot een einde te gaan komen. Toch was daar plots Lawrence Stroll, die alles op alles zette om de Duitser naar zijn 'nieuwe' team te halen.

Want vanaf 2021 gaat Racing Point door het leven als Aston Martin, de autofabrikant die Stroll senior begin vorig jaar in zijn bezit kreeg. Hij toverde het team om tot het Aston Martin-fabrieksteam en wilde dat Vettel het uithangbord zou gaan worden van het Britse merk. Hij wees Sergio Perez zonder pardon naar de deur en lijfde in plaats daarvan de viervoudig wereldkampioen in.

En Vettel is helemaal klaar voor de kans die hij van Stroll heeft gekregen. Bij het team van de Canadees hoopt hij zijn carrière weer tot leven te brengen en zoals voorheen te kunnen schitteren. "Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan voor Aston Martin", zo laat hij weten tijdens de onthulling van de nieuwe titelsponsor. Op zijn kalender staat de maand maart rood omcirkeld, want dan kan hij als het goed is voor het eerst achter het stuur van de ongetwijfeld groen gekleurde wagen kruipen.

"Er is de komende maanden veel voor mij te ontdekken bij Aston Martin. Voordat we het weten is het alweer tijd voor de eerste race", glundert Seb. "Ik ben er trots op dat ik onderdeel uitmaak van dit avontuur", aldus de Duitser, wiens grote baas grootste plannen heeft met Aston Martin, zo liet hij in een interview met RacingNews365 weten.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'