Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Viaplay verzekert zich van extra autosportrechten en gaat nog meer raceklassen uitzenden

Viaplay heeft haar sportportfolio verder uitgebreid met de mediarechten voor een breed scala aan wereldklasse autosport voor de Nederlandse abonnees.

Vanaf 2023 zal Viaplay niet alleen de Formule 1 uitzenden, maar ook andere befaamde series in de huiskamer van haar abonnees brengen. Naast het F1-pakket za Viaplay namelijk ook series als de DTM, Ferrari Challenge en de beroemde 24 uur durende langeafstandsrace op de Nurburgring uitzenden. Mis niets van alle raceactie op Viaplay.

Verstappen.com Racing

In de DTM-klasse is onder meer de Nederlander Thierry Vermeulen actief. De zoon van de manager van Max Verstappen, Raymond Vermeulen, debuteert dit jaar met Emil Frey Racing in de DTM-serie, aan de zijde van de ervaren coureur en eenmalig GP-coureur Jack Aitken. De 20-jarige Vermeulen heeft afgelopen jaar gereden onder de vlag van Verstappen.com Racing, dat actief is in simracen en de echte autosportwereld. Het vorige seizoen nam Vermeulen deel aan het ADAC GT Masters-kampioenschap en nu bereikt hij zijn doel door deelname aan het DTM-kampioenschap, waarbij hij opnieuw kan rekenen op de steun van Max en Jos Verstappen. Thierry Vermeulen is enthousiast om de grote stap naar de DTM en de GT World Challenge Europe Sprint Cup te zetten: "Ik ben blij om deze kans, die vroeg kwam, met beide handen aan te grijpen. Het is immers altijd mijn droom geweest om in DTM te rijden, wat volgens mij de top is van GT3 met de beste fabrikanten en waar de beste teams en coureurs strijden om het kampioenschap." "Daarom was het essentieel om samen te werken met een professioneel team dat klaar is voor deze grote uitdaging en ik ben erg blij dat we de perfecte partner hebben gevonden in Emil Frey Racing, dat dit jaar ook zijn debuut zal maken in DTM." "Ik ben ontzettend enthousiast om in een Ferrari 296 GT3 te rijden en ik ben ook blij om Jack Aitken als teamgenoot te hebben, die een ervaren en snelle coureur is waarvan ik veel kan leren. Het is ook fantastisch nieuws om deel uit te maken van Viaplay's autosport-line-up."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"