© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Video: de nieuwe Formule 1-regels in 2019

02 dec. 2018 09:05 Wanda Bisschop 1 reacties
In het nieuwe Formule 1-seizoen wordt er een aantal aerodynamische wijzigingen aan de auto's doorgevoerd met als doel de sport weer spectaculairder te maken. De regelwijzigingen moeten daarom in de eerste plaats het inhalen bevorderen.

Zo wordt onder meer de voorvleugel eenvoudiger, doordat hij wordt gestript van complexe winglets (minivleugeltjes). Daarnaast wordt de voorvleugel ook 200 mm breder gemaakt, met aan de uiteinden sterk vereenvoudigde endplates. De nadruk van de totaal gereviseerde voorvleugel ligt enkel op het genereren van downforce en niet zeer meer op het geleiden van luchtstromen om de voorwielen heen.

De achtervleugel wordt een hoger stuk én breder, waardoor er een groter luchtgat ontstaat voor achteropkomende auto's, wat slipstreamen makkelijker moet maken. De DRS-opening wordt bovendien flink groter gemaakt, wat het systeem 25 procent effectiever maakt dan voorheen.

Check hier alle reglementswijzigingen voor 2019 en bekijk hieronder de video hoe de nieuwe Formule 1-auto's er in 2019 uit komen te zien.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen