Video: Het dodelijke ongeval van Ronnie Peterson

11 sep. 2017 18:35 Ruud Dimmers 0 reacties

Het is vandaag precies 39 jaar geleden dat Formule 1 coureur Ronnie Peterson overleed aan de gevolgen van zijn crash op Monza. De Zweed stond te boek als een van de beste en meest geliefde coureurs van zijn generatie.

Met zijn overlijden hield niemand direct rekening na zijn crash. De Zweed was bij bewustzijn en leek het naar omstandigheden goed te maken. Veel van de aandacht ging dan ook niet direct uit naar Peterson, maar naar de gecrashte Brambilla.

Peterson had verwondingen aan beide benen en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd duidelijk dat Peterson liefst zeventien breuken in het rechterbeen had en drie in het linkerbeen. Na overleg met Peterson zelf, besloten de artsen tot operatie over te gaan om de beenderen te stabiliseren, maar 's nachts na de operatie vermengde zich door de beenbreuken beenmerg van zijn benen in de bloedbaan. 

Vetembolieën ontstonden die al snel zijn belangrijkste organen bereikten, zoals longen, lever en hersenen. Tegen de morgen hadden alle organen het opgegeven en enkele uren later werd hij dood verklaard. De tragedie van dit alles is dat Petersons leven wellicht gered had kunnen worden als hij direct na het ongeval medische bijstand zou hebben verkregen. Peterson werd slechts 34 jaar oud.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen