Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ayrton Senna

Video: Het mooiste Formule 1-gevecht ooit?

We schrijven het jaar 1992. Nigel Mansell domineert de Grand Prix van Monaco, maar hij wint hem niet. Daar zorgde Ayrton Senna in de laatste ronden wel voor.

Op 31 mei 1992 werd misschien wel de mooiste, meest memorabele Formule 1 Grand Prix van Monaco verreden. Nigel Mansell domineert het weekend met de sowieso dominante Williams. In de race echter vermoedt hij dat hij een leeglopende band heeft en dus komt hij binnen voor vers rubber. Die stop werpt hem terug tot zo'n zeven seconden achter Ayrton Senna in de McLaren.

Al rap rijdt hij het gat weer dicht en met nog drie ronden te gaan zit hij vol in de versnellingsbak van de geliefde Braziliaan. Hij zoekt werkelijk elke centimeter van het asfalt op om te kijken of hij Senna kan passeren, maar met weinig inspanningen en door op tijden slim in te houden, houdt Senna zijn auto juist ontzettend breed. Het epische gevecht houdt ronden lang aan, maar uiteindelijk is het Senna die zijn vijfde zege in Monaco pakt. Mansell is na afloop van de race gesloopt.

Bekijk de beelden van het prachtgevecht hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?