© YouTube

Nieuwsoverzicht

Video klassieker: Kimi Raikkonen wint GP Japan vanaf P17

05 okt. 2017 05:50 Rik Alkema 0 reacties
In 2005 boekte Kimi Raikkonen wellicht de mooiste overwinning uit zijn carrière. Na bijna vanaf de laatste plaats gestart te zijn sneed Raikkonen als een warm mes door de boter. Het ging zelfs zo goed, dat Raikkonen de overwinning in zicht kreeg. In de laatste ronde lukt het de Fin om de overwinning veilig te stellen, door Giancarlo Fisichella in te halen.

Weergaloze race bezorgt Kimi Raikkonen de zege in Japan

Door invallende regen tijdens de kwalificatie startten de 'favorieten' tijdens de GP van Japan in 2005 achteraan. Dat leverde een spektakelstuk van een race op, met een verrassende winnaar.

In de beginfase had Raikkonen het nog lastig, maar toen de Fin eenmaal vrij baan had was hij niet meer te stoppen. Hij zette de ene na de andere snelste rondetijd neer en flikte het uiteindelijk om met nog een paar ronden te gaan dicht achter de leider te rijden.

In de laatste ronde lukte het Raikkonen daarna ook nog om de leiding te pakken, door Fisichella buitenom in te halen bij de eerste bocht. Een bijzonder knappe prestatie en, zo bleek later, ook zijn laatste overwinning voor het team van McLaren.

Bekijk hieronder de race van Raikkonen, die van P17 de race won.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen