Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Video: Leidende Toyota crasht snoeihard uit 1000 mijl van Sebring

Dit weekend begint het World Endurance Championship met de 1000 mijl van Sebring. Toyota is de grote favoriet in de hypercar-klasse, maar zag raceleider Jose Maria Lopez op hardhandige wijze uit de leiding crashen.

Het is een crash die typisch is voor het langeafstandracen. Een snellere deelnemer uit de topklasse haalt een achterblijver in, om vervolgens te snel terug te gaan naar de eigen lijn. Jose Maria Lopez weet in eerste instantie nog de schade te beperken en kan zijn weg met een gehavende GR010 Hybrid vervolgen. Echter, het past hem zijn snelheid aan te passen aan de schade die hij heeft, maar doet de Argentijn niet.

Het maakt dat Lopez snoeihard rechtdoor schiet in de eerste de beste snelle bocht, om vervolgens met een doffe klap in no time tot stilstand te komen. De auto wordt omhoog gewipt en komt ondersteboven neer op het asfalt. Het goede nieuws? Lopez is in orde.

Bekijk de zware crash hieronder.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"