Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Video: Mercedes verklaart stategische meesterzet die Verstappen de zege kostte

Mercedes wist de Grand Prix van Hongarije te winnen door een strategische gok te nemen en Lewis Hamilton voor een tweede keer naar binnen te roepen. Mercedes zag de tweestopper als de enige optie om Verstappen te verschalken, aangezien een undercut géén optie was.

Hamilton zege hongarije1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Overigens heeft Mercedes wel degelijk naar de mogelijkheden voor een undercut gekeken. Het was echter de Ferrari van Charles Leclerc die roet in het eten van dat strategische plan gooiden: "Hij bleef binnen ons pitstop-window, dus als we dat geprobeerd hadden, hadden we in die outlap én Leclerc moeten pakken én moeten inlopen op Verstappen, dat terwijl de harde banden een paar bochten nodig hadden om op arbeidstemperatuur te komen", zo legt Mercedes strateeg James Vowles uit in zijn video-debrief.

"Toen na die eerste serie pitstops Max Verstappen en Lewis Hamilton samen aan kop wegreden, begon het ons te dagen dat we misschien toch nog een kans hadden. Achter de schermen pakten onze mannen het weinige beetje data van de vrijdag erbij om te kijken of een tweestopper ook kon werken. De rekenmodellen die we daarvoor gebruikten, hadden het bij het rechte eind."

"Toen Hamilton binnen was geweest, was het echter duidelijk dat hij hemel en aarde moest bewegen om de zege te pakken en hij maakte zich met recht zorgen over het feit dat hij niet wist of hij überhaupt een kans zou krijgen Verstappen te pakken. Hij klokte echter precies de rondetijden die we nodig hadden, waardoor Verstappen alles moest geven en zijn banden er uiteindelijk de brui aan gaven en wij er met de overwinning vandoor konden gaan."

Bekijk de volledige video-debrief van Mercedes hieronder:

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's De verrassende nieuwe Alfa Romeo F1-bolide in vol ornaat!