Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Video: Mercedes verklaart stategische meesterzet die Verstappen de zege kostte

Mercedes wist de Grand Prix van Hongarije te winnen door een strategische gok te nemen en Lewis Hamilton voor een tweede keer naar binnen te roepen. Mercedes zag de tweestopper als de enige optie om Verstappen te verschalken, aangezien een undercut géén optie was.

Hamilton zege hongarije1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Overigens heeft Mercedes wel degelijk naar de mogelijkheden voor een undercut gekeken. Het was echter de Ferrari van Charles Leclerc die roet in het eten van dat strategische plan gooiden: "Hij bleef binnen ons pitstop-window, dus als we dat geprobeerd hadden, hadden we in die outlap én Leclerc moeten pakken én moeten inlopen op Verstappen, dat terwijl de harde banden een paar bochten nodig hadden om op arbeidstemperatuur te komen", zo legt Mercedes strateeg James Vowles uit in zijn video-debrief.

"Toen na die eerste serie pitstops Max Verstappen en Lewis Hamilton samen aan kop wegreden, begon het ons te dagen dat we misschien toch nog een kans hadden. Achter de schermen pakten onze mannen het weinige beetje data van de vrijdag erbij om te kijken of een tweestopper ook kon werken. De rekenmodellen die we daarvoor gebruikten, hadden het bij het rechte eind."

"Toen Hamilton binnen was geweest, was het echter duidelijk dat hij hemel en aarde moest bewegen om de zege te pakken en hij maakte zich met recht zorgen over het feit dat hij niet wist of hij überhaupt een kans zou krijgen Verstappen te pakken. Hij klokte echter precies de rondetijden die we nodig hadden, waardoor Verstappen alles moest geven en zijn banden er uiteindelijk de brui aan gaven en wij er met de overwinning vandoor konden gaan."

Bekijk de volledige video-debrief van Mercedes hieronder:

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1