© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

VIDEO: Rondje Hungaroring met Gerhard Berger in 1991

23 jul. 2017 17:41 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring is inmiddels een vaste klant op de Formule 1-kalender. Sinds 1986 staat de wedstrijd onafgebroken op de kalender en de lay-out van het circuit is sinds 1986 nauwelijks veranderd. Dat is ook goed te zien op onboard beelden tijdens de Grand Prix van Hongarije uit 1991.

Formule 1 anno 1991 op de Hungaroring

In 1991 was de lay-out van het circuit goed te vergelijken met de huidige lay-out, op de laatste sector na. Waar in 1991 nog een snelle bochtencombinatie lag in de laatste sector, is deze nu weggehaald. In plaats daarvan rijden de coureur op het 'rechte stuk' ervoor wat langer door en is de bocht voor de vroegere bochtencombinatie (bocht twaalf) haakser geworden. Daarna rijden de coureurs dus in een rechte lijn naar bocht dertien, in plaats van een snelle bochtencombinatie te nemen.

Omdat het circuit uit 1991 nog veel lijkt op het huidige circuit is het mooi om beelden uit die tijd terug te zien. Het verschil ziet hem dan natuurlijk vooral in de manier van racen, vaak met één hand aan het stuur. Met de andere hand werd dan geschakeld.

Bekijk hieronder de start en het eerste rondje uit de Grand Prix van Hongarije 1991. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Ayrton Senna in de McLaren-Honda, na een spannend gevecht met Nigel Mansell. Gerhard Berger miste het podium en werd vierde.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen