Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Video: Tim en Tom Coronel crashen in Dakar Rally

Averij in de tiende etappe voor de gebroeders Coronel. De racende tweeling rolde in een van de laatste proeven van de race een duin af en beschadigde daarbij de auto stevig. In onderstaande video wordt het incident in beeld gebracht.

Coronel Dakar Crash 2020
Video
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

Na een solide begin aan de Dakar Rally kenden de gebroeders Coronel de nodige problemen tijdens de 2020-editie. Na eerder in aanraking te zijn gekomen met een rotsblok sloegen Tim en Tom Coronel gedurende de tiende etappe over de kop. In een nieuwe video komt het incident duidelijk in beeld.

Een van de duinen die de broers moesten trotseren in de tiende proef bleek iets steiler dan gedacht. Wanneer Tim Coronel met een flinke vaart de top van de duin bereikt, duikt de neus van de auto vrijwel direct loodrecht naar beneden, om vervolgens in het zand te verdwijnen. Vervolgens zet de auto het op een rollen en zijn de heren niets meer dan passagiers.

De timing van de crash was ietwat ongelukkig voor de racende tweeling. Tim en Tom Coronel waren namelijk bezig aan een zogeheten 'marathonetappe', waarbij enkel de coureurs aan de auto mogen sleutelen. Reparaties moest de tweeling daarom zelf doen.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

0 reacties

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen