Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix België 2022

Video: Zo ziet het vernieuwde Circuit de Spa-Francorchamps eruit

Aan de lay-out is weinig veranderd, maar toch voelt het Circuit Spa-Francorchamps na de verbouwingen wat anders aan. Zie hier de beelden.

Spa-Francorchamps
Video
Naar nieuwsoverzicht © Spa-Francorchamps

Het 7 kilometer lange circuit is eind augustus weer het decor van de Formule 1-Grand Prix van België. Afgelopen winter onderging het circuit een verbouwing, waarbij er vooral is gekeken naar de uitloopstroken en grindbakken.

Zo zien we meteen in bocht een een grindbak liggen aan de buitenkant. Dat terwijl we daar in de Formule 1 de laatste jaren steevast een handvol coureurs wijd zagen gaan, vooral bij de start. Dat kan nog leuk worden in de toekomst.

Daarnaast is er veel veranderd rond de bochtencombinatie Raidillon - Eau Rouge, die veiliger is geworden doordat de muren aan de binnenkant verder weg staan. Ook staat er een mooie, grote, nieuwe tribune links van de iconische bochtencombinatie.

In de tweede en derde sector zien we aanzienlijk meer grind aan de buitenkant van de bochten dan voorheen, maar toch zijn de asfalt uitloopstroken daar niet helemaal verdwenen. Rijd hieronder mee voor een ronde over het 'vernieuwde' circuit in Spa.

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"