Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Vier teams azen op handtekening Newey'

Adrian Newey leek op weg naar Ferrari, maar volgens Sky Sports zijn er nog drie andere teams in de race om de handtekening van de legendarische ontwerper. En één daarvan begint steeds meer kans te maken.

Newey Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey is sinds de aankondiging dat hij begin 2025 vertrekt bij Red Bull onderwerp van gesprek binnen de Formule 1. De Britse topontwerper staat op het lijstje van vrijwel elk Formule 1-team, maar volgens Sky Sports zijn er nu nog vier teams in de race om de handtekening van Newey. Waar eerder ook Williams als kanshebber werd genoemd, ontbreekt het iconische team in het lijstje van het Britse medium. Maar daar is een ander iconisch team voor in de plaats gekomen.

Een kleine maand geleden kwamen de geruchten naar buiten dat Ferrari een aanbod had gedaan aan Newey, iets wat door hemzelf als interessant wordt beschouwd. Toch lijkt Ferrari niet de enige kanshebber meer, want de Britse topontwerper zou recent een bezoek hebben gebracht aan de nieuwe fabriek van Aston Martin in Silverstone. Het team van Lawrence Stroll lijkt zich dus in de strijd te mengen, met ook Mercedes en McLaren nog altijd op het vinkentouw.

Het bezoek van Newey aan Aston Martin was op de donderdag in Spanje dan ook onderwerp van gesprek. Ook Fernando Alonso had de geruchten gelezen, zo vertelde hij tegenover de media waaronder RacingNews365. "Ik heb de geruchten en het nieuws gelezen, maar ze komen van dezelfde bronnen en websites die eerder zeiden dat hij naar Ferrari vertrok."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership