Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf dingen die ons opvielen aan de Grand Prix van België

De Grand Prix van België blijft nog lang bij iedereen in het geheugen gegrift blijven staan. Na het overlijden van Anthoine Hubert gebeurde alles slechts in de kantlijn, maar ook in de kantlijn viel er het nodige op.

De Formule 1 is niet altijd een keiharde business

In de Formule 1, een sport waarin de grootste ego's het tegen elkaar opnemen, is niet altijd ruimte voor compassie en beleefdheden. Hoe anders was dat afgelopen weekend na het tragische overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert. De Formule 1-wereld rouwde samen met ieder ander op Spa-Francorchamps als één geheel. De emoties liepen hoog op en hoewel er ook 'gewoon' weer geracet werd, was dat voortdurend met Hubert en de eveneens bij de crash betrokken Juan Manuel Correa in ieders gedachten.

Verstappen is uiteindelijk ook maar een mens

"Ik ben ook maar een mens", was de reactie van Lewis Hamilton op zijn crash in de derde vrije training, maar het had evengoed een quote van Max Verstappen kunnen zijn. Hij vergooide zijn race op zondag in de eerste bocht, na een onvoorstelbare reeks van 21 top vijf-finishes op rij. In de Formule 1 maakt echter iedereen fouten, zo ook Max Verstappen.

Leclerc is tot grootse dingen in staat

Na zijn gevechten met Max Verstappen in Oostenrijk en Groot-Brittannië werd overal al geroepen dat hij één van de mannen is van de toekomst. Toen prijkte er echter nog geen overwinning op zijn cv, maar nu wel. In een ongelooflijk moeilijk weekend wist hij zijn koppie erbij te houden, en ondanks het verlies (of misschien wel dankzij het verlies) van een goede kameraad foutloos te blijven. De ban is gebroken, wat vaker wel dan niet een voorbode is voor meer van hetzelfde.

Honda is er zeker nog niet

Het hele seizoen roepen we al dat Ferrari verreweg de snelste krachtbron onder de kap heeft liggen, maar die bewering kon niet altijd worden gestaafd met keiharde cijfers. In de Belgische Ardennen logen die cijfers er echter niet om. De Scuderia reed met name op Kemmel Straight iedereen om de oren, bij tijd en wijlen leken zelfs de Mercedessen daar in vergelijking met de Ferrari's stil te staan. En Honda? De Japanse krachtbron gaf nóg meer toe, maar het goede nieuws is dat men met de introductie van de Spec 4-motor aantoont zeker niet stil te zitten.

Giovinazzi is gewogen en te licht bevonden

Dan heb je eens de kans op punten te scoren, gooi je het op zo'n knullige wijze weg. Antonio Giovinazzi toont af en toe aan snel te zijn, maar weet dat nog in onvoldoende mate om te zetten in goede resultaten. Op Spa-Francorchamps was hij lekker aan het knokken, enkel en alleen om in de slotronde een puntenklassering compleet onnodig en op eigen 'kracht' weg te gooien.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten