Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix België 2019

Vijf dingen die ons opvielen aan de Grand Prix van België

De Grand Prix van België blijft nog lang bij iedereen in het geheugen gegrift blijven staan. Na het overlijden van Anthoine Hubert gebeurde alles slechts in de kantlijn, maar ook in de kantlijn viel er het nodige op.

De Formule 1 is niet altijd een keiharde business

In de Formule 1, een sport waarin de grootste ego's het tegen elkaar opnemen, is niet altijd ruimte voor compassie en beleefdheden. Hoe anders was dat afgelopen weekend na het tragische overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert. De Formule 1-wereld rouwde samen met ieder ander op Spa-Francorchamps als één geheel. De emoties liepen hoog op en hoewel er ook 'gewoon' weer geracet werd, was dat voortdurend met Hubert en de eveneens bij de crash betrokken Juan Manuel Correa in ieders gedachten.

Verstappen is uiteindelijk ook maar een mens

"Ik ben ook maar een mens", was de reactie van Lewis Hamilton op zijn crash in de derde vrije training, maar het had evengoed een quote van Max Verstappen kunnen zijn. Hij vergooide zijn race op zondag in de eerste bocht, na een onvoorstelbare reeks van 21 top vijf-finishes op rij. In de Formule 1 maakt echter iedereen fouten, zo ook Max Verstappen.

Leclerc is tot grootse dingen in staat

Na zijn gevechten met Max Verstappen in Oostenrijk en Groot-Brittannië werd overal al geroepen dat hij één van de mannen is van de toekomst. Toen prijkte er echter nog geen overwinning op zijn cv, maar nu wel. In een ongelooflijk moeilijk weekend wist hij zijn koppie erbij te houden, en ondanks het verlies (of misschien wel dankzij het verlies) van een goede kameraad foutloos te blijven. De ban is gebroken, wat vaker wel dan niet een voorbode is voor meer van hetzelfde.

			© Ferrari
	© Ferrari

Honda is er zeker nog niet

Het hele seizoen roepen we al dat Ferrari verreweg de snelste krachtbron onder de kap heeft liggen, maar die bewering kon niet altijd worden gestaafd met keiharde cijfers. In de Belgische Ardennen logen die cijfers er echter niet om. De Scuderia reed met name op Kemmel Straight iedereen om de oren, bij tijd en wijlen leken zelfs de Mercedessen daar in vergelijking met de Ferrari's stil te staan. En Honda? De Japanse krachtbron gaf nóg meer toe, maar het goede nieuws is dat men met de introductie van de Spec 4-motor aantoont zeker niet stil te zitten.

Giovinazzi is gewogen en te licht bevonden

Dan heb je eens de kans op punten te scoren, gooi je het op zo'n knullige wijze weg. Antonio Giovinazzi toont af en toe aan snel te zijn, maar weet dat nog in onvoldoende mate om te zetten in goede resultaten. Op Spa-Francorchamps was hij lekker aan het knokken, enkel en alleen om in de slotronde een puntenklassering compleet onnodig en op eigen 'kracht' weg te gooien.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"