Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve: "Dat maakt Verstappen een betere coureur"

Max Verstappen maakt ook in 2024 veel indruk op de baan in de Formule 1. Maar wat ligt daaraan ten grondslag? Oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft in ieder geval wel een idee wat Verstappen een betere coureur maakt.

Verstappen race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is 2024 begonnen zoals hij 2023 is geëindigd. De Nederlander is de dominante factor in de Formule 1 en niemand lijkt hem te kunnen bedreigen. Maar naast het racen op de baan is de drievoudig wereldkampioen ook een fervent simracer.

En ook daar weet hij indruk te maken. De Nederlander maakt deel uit van Team Redline, waar hij zowel buiten als binnen het Formule 1-seizoen de nodige races rijdt en dan ook regelmatig de overwinning voor zich opeist.

Jacques Villeneuve, de F1-wereldkampioen van 1997, krijgt in gesprek met Sports Illustrated de vraag of het simracen Verstappen helpt om een betere Formule 1-coureur te worden. "Het helpt voor de focus. Als je in een echte auto zit, dan is het makkelijk om gefocust te zijn. Dat gebeurt fysiek al, want je hebt geen keuze."

"Maar als je achter een computer zit, dan is het makkelijk om je ergens anders op te richten of om ergens anders aan te denken. Wat betreft dat aspect dus wel, maar puur qua rijden, nee. Er is een klein verschil en je moet die twee echt van elkaar scheiden. Het is niet zo, omdat je goed bent op de sim dat je ineens in een Formule 1-bolide kunt rijden. Je krijgt zo wat slechte gewoontes en de twee komen niet honderd procent overeen", zo sluit de oud-wereldkampioen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez