Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Fouten Verstappen doordat hij snellere Ricciardo bij wil houden'

Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve uit forse kritiek aan het adres van Max Verstappen. De Nederlander is volgens de kampioen van 1997 beduidend minder dan teamgenoot Ricciardo.

De Grand Prix van Monaco draaide uit op een rampweekend voor Max Verstappen. Een negende plaats was het maximaal haalbare na een crash tijdens de derde training. Villeneuve vindt dit Red Bull onwaardig. "Het was een race waarin Max eerste of tweede had moeten finishen maar hij scoorde slechts twee punten terwijl hij in een Red Bull rijdt", laat hij aan Motorsport-Magazin.com weten. In het WK gaat Ricciardo momenteel ruim aan de leiding in het onderlinge teamduel. Ook 2016 en 2017 scoorde de Australiër meer punten dan Verstappen. Volgens Villeneuve ook het bewijs dat Red Bull onterecht ervoor koos om Verstappen op een voetstuk te plaatsen. "Ricciardo is altijd de teamleider geweest. Hij werd alleen zo niet behandeld door het team en de media. Op een bepaald punt heeft Red Bull geen keuze meer en moeten ze Max de tweede rijder maken."

Volgens Villeneuve stapelt Verstappen dit jaar fout op fout. "Iedere race gaat hij in de fout. Dat is geen goed teken. Baku was niet de schuld van Daniel, hij deed daar niets verkeerd." "Normaal zijn coureurs die deze fouten maken langzamer dan hun teamgenoot. Max moet hierdoor meer risico's nemen de snelheid van Daniel te evenaren. Dat betekent ook dat hij niet zo goed is als Daniel."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden