Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Optreden Verstappen niet kampioenwaardig'

Jacques Villeneuve heeft zich direct na de Grand Prix van Australië opnieuw kritisch uitgelaten over Max Verstappen. Hij noemt zijn optreden 'niet kampioenwaardig' en ziet geen ontwikkeling bij de Nederlander.

Max Verstappen kwam in Melbourne als zesde over de streep na een spin in de openingsfase van de race. Daarmee stelde de Nederlander voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve teleur. De analist van Sky Italia vond dat Verstappen niet reed als de kampioen die velen in hem zien. "Bij Red Bull leek alle aandacht weer uit te gaan naar Max Verstappen, maar de Nederlander stelde me teleur. Hij kon zichzelf wéér niet beheersen, zelfs niet toen het team hem sommeerde rustiger aan te doen omdat de banden te warm werden."

"Er wordt van Max Verstappen gezegd dat hij een wereldkampioen in wording is, maar hij maakt nog steeds dezelfde fouten als drie jaar geleden. Ik zie op dat vlak geen verbetering", aldus Villeneuve, die meer lovend is over het optreden van Verstappen's teamgenoot. "De meeste aandacht gaat uit naar Max Verstappen, maar wie ging er weer met de meeste punten naar huis? Juist, Daniel Ricciardo."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi